
Hogy mitől lett I. osztályú egy dűlő Hegyalján?
2014. augusztus 18. 10:00
A Tökösmálban a szőlő 85 százaléka mindenféle permetezés nélkül érlelte ki eddig a gyümölcsét, s a betegség miatt veszteség nem érte el a 10 százalékot sem.
„A különlegesen jó bor, mindenképpen kellett hozzá. Ám, hogy mi mindent tudhat még egy dűlő, a Tökösmál megmutatta az idén. Rendkívül nehéz nyár végéhez közeledünk, jellemzően, nyolcszor, tízszer permeteztek a birtokok. A Tökösmálnak mindössze 15 százaléka kapott permetszert: egyetlen egyszer bordeaux-i levet, július 31-én.
A szőlő 85 százaléka mindenféle permetezés nélkül érlelte ki eddig a gyümölcsét, s a betegség miatt veszteség nem érte el a 10 százalékot sem. Nem lehetett véletlen, hogy 300 évvel ezelőtt a kiemelt I. osztályú dűlők között tartották számon.”
Miközben Ön ezt olvassa, valaki máshol már kattintott erre:
Áttörés: megvan az ősz győztese, Magyar Péter selyemzsinórt kapott – itt az új Mesterterv

Összesen 3 komment
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RAMBO
2014. augusztus 24. 09:32
Ezek a mi őseink irtózatosan okosak voltak! Nem szabad lebecsülni a paraszti tudást! Már évszázadokkal a lisztharmat, perenoszpóra megjelenése előtt tudták, hogy az a vágó rezisztens lesz majd, az akkor még fel sem bukkant kórra! A tokaji korai eredetvédelem eredményeit józan mérlegelés nélkül érdemes elfogadni.
Válasz erre
0
0
hegyaljai
2014. augusztus 18. 21:49
Ez minősített információ! Családi pincéknél a feleségnek, nagyobb vállalkozásnál a tulajdonosnak megmutatva beláthatatlan következményei lehetnek. Különösen ott, ahol 6-8 millió forintot fizettek ki egy hektár földért, és mégis permeteznek. :)
Válasz erre
0
0
kgyula
2014. augusztus 18. 14:42
"A szőlő 85 százaléka mindenféle permetezés nélkül érlelte ki eddig a gyümölcsét, s a betegség miatt veszteség nem érte el a 10 százalékot sem."
Na ja...
Vagy direkttermő fajták vannak ott? :)))
Válasz erre
0
0






