A baloldali szavazók és a rasszizmus

2014. július 22. 14:01

A baloldal évszázados hagyománya valójában nem az egyenlőség tisztelete és az elnyomottak globális védelme. Hanem bizony a baloldali hagyomány alapja: butaság és agresszió elegye.

2014. július 22. 14:01
Tallián Miklós
Kapitalizmus

Csupán arra akarom felhívni a figyelmet, hogy Tamás Gáspár Miklós állításával (és a humánus alapon baloldali, esetleg jogvédő értelmiség vélelmével) szemben a baloldal évszázados hagyománya valójában nem az egyenlőség tisztelete és az elnyomottak globális védelme. Hanem bizony a baloldali hagyomány alapja: butaság és agresszió elegye, amelynek célja, hogy a gazdagabbaktól minél több erőforrást vonjanak el, minél több kedvezményt harcoljanak ki, és ezek elosztását minél inkább saját, szervezett szavazóbázisukra koncentrálják.

Ez Nyugat-Európában lényegében végetért, a GDP felének újraelosztása után a félórás munkahétért harcolni már nincs értelme, ezt tényleg csak a nagyon hülyék nem látják be (nem mintha ilyenek ne akadnának még). Úgyhogy ott elindultak a mindenféle más mozgalmak, amik mögé különösebb konfliktus nélkül oda lehet állítani egy csomó szavazót, menetelni, sikerre jutni, majd bulizni. Példának okáért ilyen ügy a szexuális kisebbségek jogainak kérdése: senkinek sem ártanak (a félreértések elkerülése és az önjelölt erkölcsrendészek kedvéért: a kölcsönös beleegyezés megtörténte esetén, tehát a szexuális bűnözők nem tartoznak ide), nem kerül különösebben sokba kiállni a jogaikért, lehet sikereket elérni és a végén ünnepelni. ()

Csak hát a magyar baloldali szavazó nem kapta meg a táviratot, és ezért ő még mindig azt szeretné, hogy a baloldali politika a járadékvadászathoz nyújtott maximális segítségben merüljön ki, ebben pedig értelemszerűen a legnagyobb versenytársnak és ellenségnek tekint mindenkit, aki nála is szegényebb. Szóval nem kellene csodálkozni, hogy a baloldali szavazók Pásztor Albernél sok nagyságrenddel durvább dolgokra is vevők, és pontosan tudják ezt a velük közvetlen kapcsolatban lévő politikusok is (maximum a régi, nyugati illemtanból kiművelt komcsik nem mondanak hangosan ilyeneket).

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Eltünt
2014. július 23. 02:43
Baloldal agresszív embereket kifosztó elnyomó diktatórikus hazug elveken alapul.
pierre bayle
2014. július 22. 21:01
Teljes értetlenség a világ vonatkozásában... Tallián Miklóst doktriner ultraliberalizmusa teljességgel irreleváns következtetések levonására készteti.
heep
2014. július 22. 14:22
"Hanem bizony a baloldali hagyomány alapja: butaság és agresszió elegye" Hehe. Ez a jóember ismerheti személyesen ouroborost és smoggert, hogy ilyen tökéletes jellemrajzot adott róluk.
Antigoné
2014. július 22. 14:19
Ergo nincs két magyar nép, csak egy, mindenféle fóbiával és előítélettel megverve, sok negatív tapasztalattal "gazdagodva". Most tegyen igazságot a "demokratikus baloldal"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!