A volt miskolci rendőrkapitány a „baloldal” közös polgármesterjelöltje

2014. július 03. 15:58

Az nem lehet, hogy öt év múlva is ott álljon meg az önmagukat baloldalinak mondó politikusok tudománya, hogy a „cigány” közterületen rabol, míg a „magyar” legfeljebb bankban meg benzinkútnál.

2014. július 03. 15:58
Mihancsik Zsófia
Galamus

Nem lehet, hogy önmagukat demokratikusnak tartó pártok a miskolciak cigányellenességére alapozva akarjanak önkormányzati választást nyerni. (És ebből a szempontból – hangsúlyozom: ebből a szempontból – teljesen mindegy, hogy Miskolc nem cigány származású lakóinak bizonyos csoportjai mennyit szenvedtek a város cigány származású lakóinak bizonyos csoportjaitól.) A kollektív megbélyegzést és büntetést hagyják meg annak a két pártnak, a Fidesznek meg a Jobbiknak, amelyek negyvenfokos kánikulában elzárják a vizet a cigányok elől, és a városuk problémáját kitelepítéssel oldják meg. Demokrata és emberbarát politikusok ezzel szemben azzal töltötték volna az elmúlt négy évet Miskolcon és az országban, hogy kőkemény munkával kidolgozzák azokat a javaslataikat, amelyeket huszonöt éve elmulasztanak kidolgozni a cigányok egzisztenciális és kulturális nyomorának a felszámolására, hogy együttműködnek azokkal a civilekkel és szervezeteikkel, amelyek hatalmas munkával megpróbálják megszakítani a »generációs láncot«, és főként hogy mindezt folyamatosan a nyilvánosság tudomására hozzák. Bebizonyítják, ha kell, szájbarágják, hogy a Fidesz és a Jobbik »megoldásai« nemcsak gyalázatosak és embertelenek, hanem alkalmatlanok is a probléma megoldására, és hogy nagyon is érdemes »áldozni« a köz pénzéből, figyelméből és energiáiból a cigányok képtelen élethelyzeteinek felszámolására, mert a társadalmi békéhez, a miskolci nem cigány származásúak békéjéhez is, nem vezet más út. Enélkül csak a gyűlöletszintet növelik, és a bátran vállalt gyűlölet, amely látszólag a koncként odavetett embercsoportra irányul, minden létező emberi viszonyt megfertőz. Megfertőzött. Ezért lettünk súlyosan beteg ország.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tevevanegypupu
2014. július 04. 09:57
Miskolcon valóban nagyon magas a cigánybűnözés, a dk nem véletlenül kezdte azt a polgármester jelöltet támogatni, aki ezt ki is mondja..Gondolják ezzel a manusszal betehetik a lábukat Miskolcra..Csak azt felejtik el, hogy ott nagyon sok cigány is él, akik esetleg elmennek majd szavazni és nem biztos, hogy arra fognak majd, aki cigánybűnözést emleget.
hakos
2014. július 04. 09:50
"huszonöt éve elmulasztanak kidolgozni a cigányok egzisztenciális és kulturális nyomorának a felszámolására" Ennek aztán van bőr a pofáján. Elmúlt négy évet emleget, hát ő és elvtársai hol voltak az azt megelőző nyolc évben? A ballibantak 2002-ben meghirdették a jóléti rendszerváltást, hát miért nem valósították meg? Meg a tervet miért nem dolgozták ki? Egyébként elárulom a cigányt csak vonatablakból látott ballibant agyhalottnak, hogy nem is sikerülhet a dolog, ha a cigányokat e "nyomor" felszámolásában csak tárgynak tekintik és nem közreműködő alanynak, a cigányok nyomorát csak a cigányok tudják felszámolni, mégpedig tanulással és munkával.Az enélkül rájuk költött pénz csak ront a helyzeten és nem javít, többszörösen újratermeli a nyomort.
justiceforhungary
2014. július 03. 22:13
ez a nő beteg
imres
2014. július 03. 22:12
"...együttműködnek azokkal a civilekkel és szervezeteikkel, amelyek hatalmas munkával megpróbálják megszakítani a »generációs láncot«, ..." Civilekkel? Tudod, Mihancsik elvtársnő, én még nem láttam olyan dumára épülő módszert, amivel azt a láncot széjjel lehetne szakítani. Mihancsik elvtársnő! A Fidesz kormány azt a módszert választotta a lánctépéshez, hogy a jogok akkor érvényesíthetők, ha a kötelesség rájuk eső részét teljesíti a lánctépésre vágyó (vagy nem vágyó). Szerintem ez rövid, közérthető feltételrendszer. Lehet fényezni a civileket. Sőt! Most, hogy kitört a norvég balhé kell is. Csak reménytelen. 25 év alatt a te civiljeid szart se értek. Ez a nagy büdös helyzet, Mihancsik elvtársnő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!