Miért tapsol a liberális demokrácia temetésén az RMDSZ?

2014. július 30. 10:28

Nem gondolkodtak még el az urak, hogy miután naponta szidnak, vádolnak, és a pokolba kívánnak minket, erdélyi magyarokat, akkor lehetne hatványozottan jobb a sorsunk, ha a románok liberálisabbak lennének?

2014. július 30. 10:28
Magyari Nándor László
Kolzsváros

Nekünk illiberális demokrácia, Putyinland, meg félkomcsi Kína kell? Tényleg »minél rosszabb, annál jobb«? Ha románul/szlovákul, stb. hangzanának el a »vezénylő tábornok(ocska)« etno-nacionalista frázisai, biztosan jó lenne nekünk (rakétapajzs ez a javából: »vaskupola« vagy vasfüggöny?). Vagy már cenzúra van orosz módra? Az életünk, egészségünk, szabadságunk a tét, és kérdezni sem lehet/szabad már? Mit jelent az, hogy nem feltétlenül demokratikus, de sikeres? Hogyan értelmezhető az az emberi lét, amely nem a szabadság köré szerveződik? Miért nyalnak (bocsánat a kifejezésért) a székely vezetők annak az Orbánnak, aki a (liberális) demokrácia halála fölött jár örömtáncot, miközben számunkra, erdélyi magyarok számára a demokrácia az egyetlen lehetőség a megmaradásra? 

Nem gondolkodtak még el az urak, hogy miután naponta szidnak, vádolnak, és a pokolba kívánnak minket, erdélyi magyarokat, akkor lehetne hatványozottan jobb a sorsunk, ha a románok liberálisabbak lennének? Nem lehet, hogy ez csak akkor valósulhat meg, ha mi, kisebbségiek a nagyvilág felé azt kommunikáljuk, hogy mi elfogadóak és megértőek vagyunk, és hogy mi nem diszkriminál(hat)unk senkit? Hogy fér össze ez az alapvetés a kínai, szingapúri vagy orosz államberendezkedéssel és társadalmi modellel?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2014. július 30. 17:04
Honnan szalasztottak téged Magyari Nándor László? 25 éve van lehetőség az autonómiára! Megkaptátok? Ebben a 25 évben uralkodott a liberó vastagon.Nem ott kellene keresgélni az okokat? Húzd magadra a WC-t Magyari Nándor László!!!
Odoaker
2014. július 30. 10:42
A stílusodat követve nem tudok mást mondani, mint hogy segghülye vagy. Akkor nyomd még negyedszázadig a liberális mantráidat, de az erdélyieket nem rántsd magaddal.
Maddox
2014. július 30. 10:40
(pszt! ez a fickó biboldó. már értitek?)
mantelman
2014. július 30. 10:37
A liberalizmus tényleg nem tűri a nemzetieskedést, a kisebbségeket sem szeretik (kivéve talán a zsidó és a roma kisebbséget, de annak más oka lehet).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!