A labdarúgó-világbajnokság elviselhetetlenül hosszú, ez az igazság

2014. július 03. 20:04

Szerintetek szomorú voltam tegnap este, hogy nem nézhettem futballmeccset? Hát nem.

2014. július 03. 20:04
Gazda Albert
Cink

„Van az is – ami ráadásul meghatározóbb –, hogy rohanó világunkban egy több mint egy hónapig tartó esemény nem bírja végig lekötni a szórakoztatóipari fogyasztó figyelmét. Pontosabban, nem tudja egyenletesen magas szinten fenntartani az érdeklődését. Főként úgy, hogy az egész rendezvénynek rossz a ritmusa. A jó meccsek ömlesztve jönnek a csoportkörben, egyik a másik után, pislogni sincs idő, majd a kieséses szakasz pocsék meccsei között napok telnek el. Két hét – ötvenhat meccs. Két hét – nyolc meccs.

Nem mondom, hogy nem érdekel akár a német–francia vagy a belga–argentin negyeddöntő (meg a másik kettő is, oké, ránézésre jó kis mezőny alakult ki ezúttal, hátha gurítanak valami értelmeset), de hogy jövő hétre, amikor még tovább nő a tét (tehát még mélyebbre zuhan a színvonal), durván elpilledek, attól nagyon is tartok. (...)

A 32 csapat azért sok, mert a magas létszám miatt nem lehet rövidebb egy világbajnokság. Az ebben a sportban nem megy, hogy egymás után két nap pályára lépjen ugyanaz a válogatott, megszoktuk úgy tudni, hogy a futball túl sokat vesz ki a sportolóból fizikailag. Úgyhogy ez egy feloldhatatlan, már-már antagonisztikus ellentmondás. Nekem legalábbis nem jut eszembe, hogyan lehetne értelmes rendszerbe szervezni a témát, úgy, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon. Tanácstalan vagyok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
briganti
2014. július 04. 13:41
Megható és mélyenszántó. Ritka egy nagy seggfej ez a pali.
kukagyerek
2014. július 04. 10:16
"A labdarúgó-világbajnokság elviselhetetlenül hosszú, ez az igazság" ................. Békamenetet ellene!!!!!!!!!!!!!!!
bornemiszabela
2014. július 04. 10:07
nézhetted volna a diosgyört, tetves férfiimitátor.
KannibálTatárÚr
2014. július 04. 08:29
Nekem az NSO nem tetszik. Mikor még Népsport volt, büszkeséggel mutogattam a szlovák kollégáknak, milyen jól felépített újság. Az ő Sportjuk (a cseh is) járási lapnak tünt a Népsporttal szemben. Az NSO-t ha bekapcsolom, rettentő soká kell várnom, amíg jelentkezik. Ha az első oldalon akarok más témára áttérni, nem reagál, többször is próbálni kell. Egyszer csak elkezd működni, de nem az igényeim szerint, hanem fel le ugrál. Mikor megáll, nem az jelentkezik, amit kerestem. Igen valószinű, hogy túl sok az információ az első oldalon, ezért nehézkesen működik. A másik dolog az eredmények közlése: Mióta eszemet tudom, az eredményeket - tabellával együtt - csoportonként közölték táblázatban, amiből a további menetrend is kiolvasható volt. Ők az eredményeket ömlesztve adják, tabella nélkül. A tabellákat külön oldalon adják, de csak a sorrendet. Ha tudni akarom a gy., d., v.-t, gólarányt, további oldalra kell kapcsolni. Inkább más oldalakon keresem az eredményeket, amalyek a jól bevált rendszer szerint közlik azokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!