Mindig úgy éreztem, különleges lehetőség számomra, hogy Tokajban dolgozhatok. Emlékszem egy alkalomra, amikor még a Disznókőnél dolgoztam, és részt vettünk egy olyan, Franciaországban megrendezett nemzetközi borbemutatón, amelyen a világ vezető pincészetei voltak jelen. Ezen pincészetek képviselőit pedig leginkább a mi, tokaji boraink érdekelték, és ez már akkor is azt bizonyította, hogy Tokaj mekkora fontossággal bír. Olyan szakemberek jöttek az asztalunkhoz egymás után, akik már nagyon sok nagyon jó bort kóstoltak, és őszinte meglepődés volt rajtuk tapasztalható. Ez a nap fontos megerősítést jelentett számomra. (...)
Milyen összefüggés állapítható meg ebből a hárslevelű és a termőtáj kapcsolatáról?
Elgondolkodtató volt, hogy az 1992-2002 közötti időszakban telepített területekre az volt hagyományosan a jellemző, hogy felül, a szárazabb területeken volt a furmint, lent, a nedvesebb talajon pedig a hárslevelű. Mindez indokolt az aszútermelés szempontjából, mivel intenzívebben szaporodik a botritisz az alsó területeken.