Kulcsszó

2014. június 24. 12:07

Új, az eddiginél is tágabb értelmet nyer tehát a felhatalmazás mint kulcsszó.

2014. június 24. 12:07
Tamás Ervin
NOL

„Az országgyűlési választás arra adott felhatalmazást, hogy a 2014-ig az országot kormányzó pártok egy újabb cikluson át vezessék az országot. A győzelemittasság azonban mintha megzavart volna néhány kormánypárti politikust. Ők úgy értelmezik, hogy a választás megnyerése nem csupán annyit jelent, hogy még négy év bizalmat kaptak, vagy hogy valamennyi, a négy év alatt megtett és okkal kifogásolt intézkedésüket megerősítette, legitimálta az eredmény – ott tartanak, hogy 2018-ig már mindenre felhatalmazást kaptak, ami eszükbe jut.

Tehát a kormányzó erők ma nem csupán abbéli hitükben erősödtek meg, hogy választóik felmentették őket a négy év összes srégsége alól, amely jogi, gazdasági normák garmadáját sértette, és nehezen gyógyuló sebeket ejtett az országon, a társadalom mentalitásán – ez a program, ahogy Orbán Viktor kifejtette: teljes sebességgel folytatható. Mert mindenre, amit ezentúl elterveznek – kiskapukkal, megkerülős csellel, trükkel, harccal, fenyegetéssel, sértődéssel –, felhatalmazást kaptak. Már csak azért is, mert nincs átverés: eddig is ezt csinálták, mégis narancsszínbe öltözött ismét a térkép.

Új, az eddiginél is tágabb értelmet nyer tehát a felhatalmazás mint kulcsszó.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
satanov
2014. június 24. 21:07
A Népszabadság teljesen elzombisodott. Ha TV sorozat lenne, ez lenne hozzá a találó cím: The March of the Living Dead: The Final Episode.
tango47
2014. június 24. 20:56
Azért van benne valami, amit mond. Az utóbbi néhány hét nem kevés bosszúságot okozott, amit jó lenne, ha reparálnának, kezdve a Tasnádi lemondatásával.
várúr
2014. június 24. 19:56
"Srégség". És ez az ember újságírónak nevezi magát. Ilyesmiért egy slendrián kőművesinast "srégesrég" kirúgtak volna.
Antigoné
2014. június 24. 13:15
Csalódtam Tamás Ervinben. Hozzászoktam, hogy alapos, tartalmas és előremutató írásokat közöl (még ha nem is értettem vele egyet). Ez viszont úgy néz ki, mint amit pusztán helykitöltőnek szánt. Kár.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!