Lex Mocsai: a legmagasabb szinten született döntés

2014. június 19. 10:02

Költői sóhaj: vajon a szükséges tudományos fokozatok nélkül mi minden lehetne belőlem, ha engem is Mocsai Lajosnak hívnának?

2014. június 19. 10:02
H_A
Hacsaknem

Ez a húzás nem a Testnevelési Karból Egyetemmé avanzsáló intézményről szól csupán, hanem az én olvasatomban nyugodtan tekinthető az egész felsőoktatás arcul köpésének.

Méltatlan mindazokra az egyetemi tanárokra nézve, akiket nem hívnak Mocsai Lajosoknak. Akik Mocsai Lajosokkal ellentétben, egyáltalán nem mellesleg, rendelkeznek a rektori poszt betöltéséhez szükséges tudományos fokozattal, és valószínűleg ugyanazzal a kitörő lelkesedéssel, tenni akarással, szakmai hozzáértéssel is fel vannak vértezve, mint a »legmagasabb szinten« döntéseket hozók kegyeltjeinek. És akiknek kedvéért nem kell törvényes kereteket sem futószalagon fércelgetni, módosítgatni azért, hogy befutók lehessenek egy normális körülmények között nem előre eldöntött versenyben.

Költői sóhaj: vajon a szükséges tudományos fokozatok nélkül mi minden lehetne belőlem, ha engem is Mocsai Lajosnak hívnának, milyen törvényeket kellene az én képemre és hasonlatosságomra módosítani azért, hogy szerepet kaphassak egy olyan feladat ellátásában, amelyért mások hosszú évek munkáját tették le az asztalra, csak azért, mert egyeseknek a törvényhozás egyet jelent a lojális, kiválasztott csókosok helyzetbe hozására alkalmas szórakozással? Amellett, hogy lehetnék tűzoltó, katona és vadakat terelő juhász, mi minden lehetnék?

Az egyebek mellett az én kedvemért újra létrehozott Testnevelési Egyetem rektora biztosan nem lehetnék. Ahhoz túlságosan távol esek a legmagasabb szintektől, ahol szerepeket osztogatnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2014. június 19. 18:22
"...vajon a szükséges tudományos fokozatok nélkül mi minden lehetne belőlem, ha engem is Mocsai Lajosnak hívnának,..." Ennyi lenne? Azért mert Mocsi Lajosnak hívják? Valahonnan ismerős nekem ez a név. Nem a telefonkönyvből. Tudod, Hacsaknem elvtárs, ha te, mint zugfirkász annyit odateszel, mint a Mocsai, az felér 100 tudományos publikációval. De te csak erre vagy képes, te ocsmány féreg.
szintiboj
2014. június 19. 17:55
brrr
bini
2014. június 19. 16:17
Azért Mocsai nem csak edző Volt. Úgy tudom eddig is tanitott, sőt több könyve és tanulmánya jelent meg, valamint a kézilabdában speciális edzőmodszereket vezetett be, és gyakorlati kivitelezéseket. Játékszervezés edzésmodszerek, táplálkozás stb. Nem a kézipálya kispadjáról kerül most a Rektori székbe.
tóth mária
2014. június 19. 14:35
Sándor nem román, érted, te idióta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!