Tüntetést szervezünk az Újságíróklub megszűnése miatt

2014. június 10. 11:15

Az utcára kell vonulnunk, mert nem nézhetjük tétlenül azt, ami ebben a félfasiszta diktatúrában történik. Elég volt Orbán Viktorból! Elég volt a kétharmadból!

2014. június 10. 11:15
Boris Vian
Tutiblog

A demonstráción kiállunk a június végétől betiltott Újságíróklubért és a sajtószabadságért. (már csak két műsor lesz!) Tiltakozunk a szabad véleménynyilvánítás eltiprása és az »utolsó előtti« demokratikus hangok elnémítása miatt. A rendezvényen felszólalnak a júniustól »kényszernyugdíjazott« újságírók: Bolgár György, Avar János, Mészáros Tamás és Németh Péter. A zenei aláfestésről DopeMan papa gondoskodik. A rendezvény narrátora Kulka János színművész lesz. Továbbá tárgyalásokat kezdtünk Nagy-Navarro Balázzsal, aki vállalta, hogy június 31-én éhségsztrájkba kezd az ATV épülete előtt, amit addig folytat, míg az Újságíróklub vissza nem kerül a képernyőre.

A rendezvényre várjuk a következő szervezetek szimpatizánsait: Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla), Társaság a szabadságjogokért (TASZ), Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Hallgatói Hálózat (HaHa). Külön kérésre felszólalási lehetőséget biztosítunk mindenkinek.

Kérjük, hogy a demokratikus politikai pártok ezúttal ne hivatalosan és zászlókkal jelenjenek meg, a rendezvény civil jellege miatt. A szervezetek vezetőit, kifejezetten Schiffer Andrást, Szabó Rebekát és a sajtószabadságért 1990 óta mindig kiálló Lendvai Ildikót (aki a rendszerváltás előtt cenzorként dolgozva nagyon sok tapasztalatot szerezett a demokratikus sajtó működésének természetétéről) külön kérjük, hogy ezúttal ne használják fel a rendezvényt az aktuálpolitikai céljaikra.

Kérjük továbbá, hogy a Magyarországon még utolsók közt szabadon működő, az Orbán-kormánynak még nem behódoló szerkesztőségek, az Index.hu, a 444.hu, a cink.hu, a Klubrádió, az Átlátszó és az Origó megmaradt tagjai is csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2014. augusztus 28. 15:52
Ne írj ilyeneket mert a Gulyás a TGM meg a Mécs még komolyan veszi.
nyugalmazott tanár
2014. július 02. 22:24
Szinte hihetetlen, hogy megszűnik ez az ordas eszméket hirdető liberálfasiszta műsor. A kérdés, hogy milyen álnéven fogják folytatni - ott, ahol esetleg most abbahagyják.
potyka
2014. június 15. 13:47
Milyen újságíróklub? Ez hol megy? Hírtv?
Kvasztics Fedor
2014. június 13. 20:08
Talán az ATV-t kéne megkérdezni, miért szüntették meg a műsort. Arra már nem gondolnak a tiltakozók, hogy ennek a műsornak, ennek a hangvételnek, ennek a kőkorszakból itt maradt beszélgető társaságnak semmi hozadéka nem volt? Legfeljebb a totális bukás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!