Függetlenség

2014. június 19. 17:09

Nézem ezeket a képeket, és eszembe jut a világbajnokság előtti sok-sok hangulatjelentés. Ahogy harsogták mindenhonnét, a legbefolyásosabb, „legfüggetlenebb”, „leginkább mérvadó” csatornák és lapok, hogy most aztán vége mindennek.

2014. június 19. 17:09
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Nézem ezeket a képeket, és eszembe jut a világbajnokság előtti sok-sok hangulatjelentés. Ahogy harsogták mindenhonnét, a legbefolyásosabb, »legfüggetlenebb«»leginkább mérvadó« csatornák és lapok, hogy most aztán vége mindennek. A brazilok egy emberként az utcán vannak, tüntetnek a vb ellen, erőszakos cselekmények várhatók, figyelmeztették a külföldieket, a fociünnepre készülődő turistákat, eszükbe ne jusson Brazíliába utazni, mert nemcsak a testi épségük, az életük sincs biztonságban.

Aztán lement az első hét, és csak a nyugalom, a derű, a barátság, a karnevál, a szamba és a bitangjó csajok képei érkeznek onnan. A különböző csapatok drukkerei pedig együtt ülnek a lelátón.

S ilyenkor azért felmerül a kérdés: kiknek az érdeke volt, hogy a világbajnokság előtt elriasszák az embereket Brazíliától? Kiknek és miért jó ez?

Azt se felejtsük el, hogy a világbajnokság rajtja előtt néhány nappal megkezdődött a riói olimpia feletti kesergés, a vészharangok kongatása. Hogy a létesítmények készültségi foka alig tízszázalékos, a népek az olimpiát még a foci-vb-nél is jobban gyűlölik, s hogy a NOB elkezdett komolyan gondolkodni azon, hogy a két év múlva esedékes olimpiát visszaadja Londonnak. Rendezze meg ismét, az legalább biztos.

Én is elhittem mindezt. Amióta bámulom a világbajnokságot, nem hiszek el semmit.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chinasky
2014. július 04. 13:20
http://www.origo.hu/foci-vb-2014/hirek/20140703-leomlott-egy-hid-belo-horizonteban.html
Paul Légère
2014. június 20. 11:22
Tudjukkik, Zsóti. Mindig ők vannak minden mögött. Mögötted meg az ápolók.
Motivince
2014. június 20. 09:15
fosstalicska írás az egész olyan mint aki írta
gatyakorc
2014. június 20. 08:56
Ostoba sznob :-) Persze, mert a méregdrágán értékesített közvetítési jogokat megszerző tévécsatornák majd nem a gagyi sportmarketinget meg brazil országimázst tolják ezerrel, hanem nekiállnak szociofilmeket csinálni a favelákban meg a brazil gyerekprostituáltakkal, hogy hány gazdag paré külföldi szurkoló használta a testüket eddig, mi? Bayerben az a vicces, hogy megállás nélkül manipulációról meg a média elvetemültségéről hőbörög, miközben a legótvarabb giccsel simán átverik a palánkon. "Karneválszambabitangjócsajok", aha, na persze, aztán majd tíz év múlva mínuszos hír lesz csak, hogy a lepukkant manausi stadionból hogy lopják a maradék vasbetonelemeket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!