Sátánista feketemise a Harvardon

2014. május 12. 17:47

Azt állítják, hogy a feketemisét az Egyház magának köszönheti, hiszen az csak reakció a vallási önkényre.

2014. május 12. 17:47
Katekéta
Apologetika blog

„Május 8-án jelentette be a neves Harvard Egyetem egyik diákcsoportja, hogy a szólásszabadságra hivatkozva május 12-én sátánista feketemisét kívánnak bemutatni.


A hagyományos sátánista rituálé a katolikus szentmise kifordítása, annak jelképeinek megalázása. (...)

A bostoni érsekség határozottan felszólította az egyetemet, hogy tiltsák meg a szentségtörő rendezvényt, hiszen amiképpen nem lenne elfogadható egy olyan iskolai esemény, amelyben például Koránt égetnek, ugyanúgy ez sem, hiszen egy vallás legkeményebb megsértésére készülnek a diákok. A szervezők szerint viszont ők nem megbántani akarják a hívőket, csak eloszlatni a sátánistákat körülvevő tévedéseket és előítéleteket.

Azt állítják, hogy a feketemisét az Egyház magának köszönheti, hiszen az csak reakció a vallási önkényre. Azt állítják, nem is voltak a múltban feketemisék, azokat csak a boszorkányüldözések miatt találták ki a papok. (Ez az állítás egyébként ellentmond a történelmi bizonyítékoknak: ördögimádók sajátságos rituálékkal a középkorban is léteztek.)

A szervező Kulturális Tanulmányok Klubja szerint egyébként ők nem egy konkrét sátánista szektához tartoznak, hanem az individualizmust hirdetik, de tagjaiknak nem írnak elő dogmákat, nem bántanak senkit. Sőt odáig mennek, hogy végül is nem tartják a feketemisét, egyszerűen csak a katolicizmusból akarnak gúnyt űzni vele. A sátánban nem mint valóságos személy hisznek, hanem egyféle metaforikus konstrukciónak tartják, aki küzd a zsarnokság ellen. Hogy ehhez miért éppen a sötét úr kell, nem például Gandhi alakja, az nem világos.

Válaszul a harvardi lelkész, Michael Drea atya eucharisztikus szent órát hirdetett a katolikusok számára.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
c.i.garetta
2014. november 06. 21:08
Hogy te mekkora egy barom vagy!És még te nevezed magad "Science"-nek???A Napnál világosabb,hogy halvány segédfogalmad sincs a katolicizmusról (meg úgy általában a vallásról),hülyegyerek!
Vértes László
2014. november 06. 21:08
"No és az ördögöt ugyan ki találta ki? A sátánisták vagy a keresztények?" Na, és a konyhakést ki találta ki? A szakácsok vagy a gyilkosok? Hmmm?
Vértes László
2014. november 06. 21:08
"Nagyon helyes, hogy sátánista szertartást csinálnak ezek az egyetemisták. Ha ti azt hívjátok istennek, aki a zsidókat választja, akkor nekünk a sátán kell!" Rakjuk össze a logikát: a kereszténység görögül Krisztosz-követés, a krisztosz pedig héberül messiást jelent. A keresztények Jézust, a zsidó Messiást követik, ez benne van a nevükben. Hogyan reformálta meg Jézus, a zsidó Messiás a törzsi judaizmust? Egyetemessé, befogadóvá, toleránssá tette. Mindenki meghívott, mindenki egyenlő, nem a születése, hanem a saját magatartása határozza meg a helyzetét. Amilyen mércével mér, olyannal mérnek neki. Ahogyan másokkal bánik, úgy bánnak vele. Az általad jelzett problémák abból adódnak, hogy a messiáskövetők az utóbbi időben nem voltak tapraesettek, átgondoltak és tettre készek, de most már azok. Te is meghívott vagy, csatlakozz.
Akitlosz
2014. november 06. 21:07
No és az ördögöt ugyan ki találta ki? A sátánisták vagy a keresztények? Hmmm?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!