Galaxis útikalauz baloldaliaknak

2014. május 07. 11:27

Persze mi örvendünk, hogy külön pártokban vagytok ma, kedves ballibek. De azért mi inkább csak úgy hívunk titeket, ahogy mindig is: kommunisták.

2014. május 07. 11:27
Edward Blake
Spíler

„A mai ballib oldalt kétféleképpen lehet megkülönböztetni egymástól és egyik szempont sem túlságosan hízelgő posztkommunistákra nézve.

1: A Jobbikhoz való viszony

Minthogy a ballibek egyes pártjait képtelenség megkülönböztetni, így kénytelenek vagyunk beemelni a radikálisokhoz való viszonyt. Ugyan is ma az különböztetni meg egymástól az MSZP-Együtt-DK konglomerátum egyes szereplőit, hogy most éppen hajlandóak-e vitatkozni a Jobbikkal, vagy sem. Valamint, hogy a Jobbik közel egy millió szavazója közül mennyit tekintenek vérnácinak. Bizony srácok, szerintünk is ez elég gáz.

2: Tekintélyelv

A másik szempont, ami különbséget tesz köztük az pedig a tekintélyelvűség. Ma csak embereknek vannak pártjaik a baloldalon. Van Mesterházy pártja, van Bajnai pártja, a Gyurcsány-párt, Schmuck Andor pártja és így tovább. Persze régi hagyomány ez odaát, hogy miközben tekintélyelvűséggel vádolják a jobbot, közben egyszerűen irigylik azt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egyseggelem
2014. május 07. 13:09
Van meg egy fontos szempont. Ki penzeli oket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!