Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

A félrevezetés szabadságharcosai

2014. május 22. 08:18

Miniszterelnökünk úgy látszik nem akart szabadságharcot kezdeményezni egy másik európai intézménnyel, ezért gondolta, elég, ha az EU-ra húzza rá a vizes lepedőt.

2014. május 22. 08:18
Barcs Endre
Euromozaik

Magyarország hiába tagja immár tíz éve az Európai Uniónak, a sajtó és a közgondolkodás nem tejed ki Európára! Végtelenül szomorú, hogy magyar földön nem akad egyetlen egy jóravaló újságíró, sem a baloldalon, sem a jobboldalon, akinek feltűnne, kormánypártjaink tagjai mennyi értelmetlenséget, sőt, hazugságot hordanak össze a mostani európai parlamenti választások kapcsán.

Az EU ellen vívott ménkű nagy szabadságharcunkban még miniszterelnökünknek is sikerült erősen csúsztatnia a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának azon ítélete kapcsán, amivel elmarasztalta hazánkat a tényleges életfogytiglani szabadságvesztés miatt. Orbán Viktor rögtön nekiesett az Európai Uniónak, mondván: »Magyarország tagja az Európai Uniónak, ezért nagyon sok itthon eldöntött ügyért meg kell harcolni Brüsszelben is, mert ott nagyon sok mindent akasztanak meg. Ezért nem mindegy, hogy az Európai Parlamentben milyen gondolkodásmódú és lelki beállítottságú, milyen ösztönvilágú, milyen politikai beállítottságú emberek képviselik Magyarországot.«

Nos, az igazság az, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának az égi világon semmi köze sincs az Európai Unióhoz, mivel az a 47 tagországot számláló emberi jogi szervezet, az Európa Tanács egyik legfontosabb intézménye. Azé az Európa Tanácsé, amelyhez hazánk a volt szocialista országok közül a rendszerváltás után elsőként csatlakozott, 1990. november 6.-án. Azé az Európa Tanácsé, amelynek az a feladata, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezményében foglaltakat a tagországok betartsák. Miniszterelnökünk úgy látszik nem akart szabadságharcot kezdeményezni egy másik európai intézménnyel, ezért gondolta, elég, ha az EU-ra húzza rá a vizes lepedőt. A tudatlan magyar állampolgárok pedig úgysem vesznek észre ebből semmit. Ilyen az, ha egy országot az orránál fogva lehet vezetni!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. május 22. 12:29
Az tény, hogy nem helyes a két dolgot összekeverni, de az igazság az, hogy a két dolog feltételezi egymást, azonos szellemiség irányítja mindkét intézményt, így nem nagy hamisítás, ha egy halmazként kezeljük őket.
OberEnnsinnen
2014. május 22. 11:17
Endre, olyan ez az írás, mint a futballban egy bizonyos kapuralövés. Nekikészülődik a játékos, "ide nézzetek", így kell ezt csinálni, lövés, s a labda éppen hogy elgurul a kapuig. Esetleg 3-4 méterrel kapu fölé száll. Mert azt te sem gondolhatod komolyan, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága és az Európai Unió, valamint az Európa Tanács között semmiféle kapcsolat nincsen. Ugyanez vonatkozik az Emberi Jogok Európai Egyezményé-re is. Ezek mind egy tőről fakadnak, a globális pénz- és gazdasági erőközpontoknak való kritikátlan, vazallus szerep végrehajtásába. Amit úgy valósítanak meg, hogy a náluknál gyengébbeket - pl. a magyarokat, ha hagyják, - könyörtelenül, másodlagosan ők maguk is kihasználják, felélik. Csodálkoznék, ha komolyan gondolnád, amit írtál.
Forsz
2014. május 22. 08:45
Lényegtelen a kukacoskodásotok. Mindenki érti miről szólt Orbán, aki mellesleg egy hevenyészett beszédben tett említést arról, hogy mennyi akadékoskodással kell megküzdenünk az EU tagságunk kapcsán. Minden ebbe való belekötés csak felesleges rizsa; semmi szükség rá és egyúttal tökéletesen érdektelen, miként ti is azok vagytok immár, ha nem veszitek észre, akkor is.
Apáczai
2014. május 22. 08:45
"»Magyarország tagja az Európai Uniónak, ezért nagyon sok itthon eldöntött ügyért meg kell harcolni Brüsszelben is, mert ott nagyon sok mindent akasztanak meg. Ezért nem mindegy, hogy az Európai Parlamentben milyen gondolkodásmódú és lelki beállítottságú, milyen ösztönvilágú, milyen politikai beállítottságú emberek képviselik Magyarországot.«" Mondta a miniszterelnök, aminek semmi köze az Európa Tanácshoz. Az írás tartalma egy rosszindulatból fakadó primitiv rágalmazás, és mint olvasható semmi sem igaz az állításából. A miniszterelnök állítását számos példa támasztja alá, többségük a hazai baloldal közreműkodésével zajlott. Emlékezzünk csak a szocialista képviselők elkövetett tetteire, amikkel Magyarországot és kormányát rágalmazták au EU-ban. Pl. Tavares jelentés, aminek Göncz Kinga meg a Tabajdi is az elkövetője. Tehát valóban jó lesz vigyázni, hogy kiket választunk EU képviselőnek. Hazájukra támadó gátlástalan politikai kalandorokat, vagy a nemzetük mellett kiálló (lásd FIDESZ-KDNP) képviselőket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!