Veszélyes vizeken

2014. április 15. 15:14

Orbán folyamatos ideológiai hajtűkanyarjai után a Fidesz számára nem maradt értékelvű pozícióból bejátszható ideológiai, politikai tér.

2014. április 15. 15:14
Berze Márton
Népszava

Orbán folyamatos ideológiai hajtűkanyarjai után a Fidesz számára nem maradt értékelvű pozícióból bejátszható ideológiai, politikai tér, csak a kulturálisan konzervatív pasztell-árnyalatokkal kisminkelt, színtiszta opportunizmus, amelynek vezérfonala a nyers erő politikája. A maga pőreségében pedig a hatalom megszerzése, megtartása és maximális kiaknázása iránti olthatatlan vágy.

Politika önmagáért - a hatalom minden áron.

A programmal való »vacakolás« elkerülése, tehát nemcsak a lehetséges veszélyforrások (számonkérhetőség, bizonyos választói csoportok feldühítése, alternatívák közötti választás lehetősége, stb.) tudatos kikapcsolásáról szólt, hanem a párt intellektuális tartalékainak kimerüléséről is, és arról a nyílt beismerésről, hogy világos elképzelések, következetes értékválasztáson nyugvó szakpolitikai prioritások nélkül vágnak neki az újabb kormányzati periódusnak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2014. április 16. 10:49
„Orbán folyamatos ideológiai hajtűkanyarjai után a Fidesz számára nem maradt értékelvű pozícióból bejátszható ideológiai, politikai tér, csak a kulturálisan konzervatív pasztell-árnyalatokkal kisminkelt, színtiszta opportunizmus, amelynek vezérfonala a nyers erő politikája. A maga pőreségében pedig a hatalom megszerzése, megtartása és maximális kiaknázása iránti olthatatlan vágy. " Ezt a felhőpatkoló dumát...hogy lehet valaki ennyire eszelős?
1120
2014. április 16. 02:19
Kedves Márton! Sorait kétszer is elolvastam...és gratulálok! Ilyen igényes stílusban, ilyen - már-már költői - eszközökkel talán még soha, senki nem beszélt...a semmiről! Nagy jövőt jósolok önnek a Népszavánál!
mustármag
2014. április 15. 21:45
öhöhöhö
tango47
2014. április 15. 21:10
Az első, többszörösen összetett mondatot, ha még lenne benne néhány idegennyelvű idézet valami mindenki számára ismeretlen nyugati, vagy keleti gondolkodótól, nyugodtan írhatta volna TGM. Ha ez a rossz-arcú gyerek még vesz egy ezüst-fejű sétapálcát is, veszélyben lesz az utolsó élő marxista nimbusza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!