Ingyen volt a kenyérlángos, átverték az egész várost.

2014. április 25. 14:56

Május elsején, a munka ünnepén, Pesterzsébeten a negyedére csökkentik a kerületi közfoglalkoztatottak létszámát.

2014. április 25. 14:56
Mach Péter
Organikus káosz

Május elsején a Munka Ünnepén tehát Pesterzsébeten a negyedére csökkentik a kerületi közfoglalkoztatottak létszámát. Igen, jól olvassák, nem egészen a negyedére csökkentik, közel négyszáz családban veszítik el a munka világába történő visszajutás lehetőségét.

A kerület FIDESZ-es többségének tehát ennyire fontos, hogy minél több aktív korú, szociálisan rászoruló munkanélküli kerületi lakos számára nyújtson munkalehetőséget. Ennyire, vagyis semennyire.

A közmunkaprogram eddig sem oldotta meg a foglalkoztatási problémákat Magyarországon, bár néhány önkormányzatban, szociális kertekkel, közkertekkel, szociális szövetkezetek elindításával és egyéb helyi innovatív kezdeményezésekkel párosítva, sikerült ennek az elhibázott koncepciónak is megtalálni az előnyeit.

Majd jött a választási kampány, képzési rendszer sárga és piros karikákkal, reménytelen helyzetbe sodort iskolák, teremhiány, felújítás, túlzott létszámú téli kertész csapatok, hóeltakarítók hó nélkül... A Patyomkin herceg közmunkásai.

Mindenki tudta, ez csak egy blöff, nem tartalmazza a költségvetés az egész éves keret fenntartásának lehetőségét. Polgármesterek, önkormányzati képviselők jelezték, ez fenntarthatatlan ebben a formában. De számos család számára nyújtott reményt: esélyt adott a családfenntartónak, szülőnek, anyának és/vagy apának, hogy munkalehetőséghez jusson, megmutatta, hogy a segélyen túl is van élet.

Eltelt két hét a választások után és leszóltak: ennyi volt, nincs itt már több látnivaló. Pesterzsébet rászorultjai pedig hamar megtapasztalhatták mire számíthatnak a harmadik Orbán-kormánytól. Senkit nem hagynak az árokparton, inkább belökik az árokba.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. április 26. 11:51
Marsch, Mach!
locsaba
2014. április 25. 21:31
hazucc köcsög
mustármag
2014. április 25. 17:43
Eddig azt szajkózta a ballib, hogy a közmunka az kamu.
Antigoné
2014. április 25. 16:51
Ez nem válasz a kérdésemre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!