És nem ég közben az arcuk!

2014. április 04. 08:36

Magyarországon ma már nincs jogbiztonság. Kisvárosi polgármesterek kreatív jogászkodással, szolgáltatók meg jogértelmezéssel nyugodtan beszállhatnak a kampányba.

2014. április 04. 08:36
Lánczos Vera
Galamus

Magyarországon ma már nincs jogbiztonság. Kisvárosi polgármesterek kreatív jogászkodással, szolgáltatók meg jogértelmezéssel nyugodtan beszállhatnak a kampányba és leronthatják kúriai döntések érvényességét, vagy ürügyet teremthetnek a nem cselekvésre a vonakodó választási hatóságoknak. Mindenesetre a plakátok nem kerültek ki a villanyoszlopokra tömegesen a rövid kampány idején. Nemcsak Dorosz Dávid járt így, hanem például Karácsony Gergely is.

Sikerült a pajzson a rést betömni. Még akkor is, ha a Kúria szerdán úgy döntött, jogsértő volt a plakátok eltávolítása a villanyoszlopokról Érden.

Amit látunk, az a kormányzati filozófiává emelt pávatánc beépülése a mindennapokba: a kettősbeszéd kultúrájának általánossá válása, egy hazug látszat fenntartása érdekében, hogy a paraván mögött nyugodtan érvényesülhessen az önkény. Ha Rui Tavares újra vizsgálódna, büszkén mutogatnák neki a Kúria-döntéseket, felháborodottan bizonygatnák, hogy Magyarország igenis jogállam, habzó szájjal tiltakoznának a vádaskodások ellen, baloldali és liberális összeesküvésről értekeznének, a háttérben meg tovább folytatnák kisded játékaikat cinikusan, immorálisan.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. április 04. 20:54
A Lánczaidat veszítheted...
Peter8811
2014. április 04. 20:43
"A kertedben nő és vigyáz a prosztatádra" Átjött a Láncos Vera?
justiceforhungary
2014. április 04. 19:28
Remélem hogy 7-én betiltják a Galamust.
Peter8811
2014. április 04. 19:28
"NVB: valótlanságokat állított Karácsony és Bárándy" Ezek vagytok ti Vera néni, persze ha ilyen ló fogaim lennének nekem is mint neked csak hazugság jönne ki a számon és Hono Lulu helyett is csak Kam Csatkát mondanék a vérbírónak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!