Folyunk lefelé − Mandiner négyévértékelő XVIII.

2014. április 04. 14:00

Mi történt az elmúlt négy évben Magyarországgal? Velünk? Röviden: továbbra is, folyton folyvást folytunk lefelé.

2014. április 04. 14:00
Balázs Zoltán
Mandiner
 
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult; rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük.

*

Balázs Zoltán: Folyunk lefelé

Mi történt az elmúlt négy évben Magyarországgal? Velünk? Röviden: továbbra is, folyton folyvást folytunk lefelé. S folyt, folyik le velünk történelmünk összes szennye, butasága, műveletlensége, trágársága, illúziója, handabandázása, kitüntetése, pártja és államtitkára, szobra, vasútja, stadionja, audija és trafikja. Acsarogva prédikálunk és gyalázkodva lelkesedünk.

Ezt az országot már régóta csakis Örkénnyel tudom tömören értelmezni. Akinek van füle a hallásra, hallja meg.

„Sokszor tűnődtem: vajon meddig remél az ember? Most már tudom: az utolsó pillanatig. Feleim, szántsatok, vessetek, és este mécsvilágnál pogány dalaitokat bátran énekeljétek! Ímhol én most is tervezek, remélek, és keresek megvételre, esetleg abádszalóki házhely cserelehető­séggel, jó állapotban levő férfi pézsmapocok bundát, zömök alakra, háromnegyedest. Pedig már megyek széjjelfele!˜ (A pogány Süttőfia Süttő gondolatai, miközben Vencellin abádszalóki prépost parancsára testét négyfelé szaggatták. Megjegyzés: a prépostság négy kimustrált kancát adott a szaggatáshoz. Emiatt a művelet csak a negyedik rugaszkodásra sikerült.)

[Szerkesztői megjegyzés: a négyes szám csakis véletlenül esik egybe a parlamenti bejutásra esélyes politikai táborok számával! /hacsak Örkény nem volt próféta/]
 
A szerző a Corvinus Egyetem docense.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2014. április 05. 13:26
Balazs Zoltan egyetemi docens (sic). Azt hittem hogy legalabb gondolkozni es ertelmesen fogalmazni az a kovetelmeny amit az egyetemi hallgatoktol elvarnank. No nem. Magyarorszagon az egyetemi docenseknek sem kell gondolkozni, tanulni, muvelodni, tajekozottnak lenni, ervelni es okosan vitazni.
Anti Komcsi
2014. április 05. 13:23
"A szerző a Corvinus Egyetem docense." Akkor mar ertem, miert csuszik Magyarorszag a beka valaga ala a nemzetkozi felmeresekben.
várúr
2014. április 04. 20:04
Névtelen bloggerek, mint "meghatározó véleményformálók"? Ugyan... Pár kivétellel a Mandinak sikerült néhány netes portál firkászainak a szimpla epeömlését, panaszát, szubjektív ökörségét a képernyőre ömleszteni.
puszika
2014. április 04. 19:36
Decens ez a docens!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!