Pax Dei – Isten óvja Kárpátalját!

2014. március 03. 09:18

Megint magyar vér folyhat egy olyan harcban, amihez semmi közünk, egy olyan földön, ahol idegenek vagyunk, s a legszomorúbb, hogy ismét egy olyan országért, akiknek tulajdonképpen nem is kellünk.

2014. március 03. 09:18
Csonka Ákos
Körkép.sk

„Magyar sorsközösségünkre is egyre gondterhesebb napok várhatnak. A háború nem ismer kegyelmet, s érinti a Kárpátalján élő százötvenezer testvérünket is. A tartalékosok meghívójának postázásakor velük egyszerre dobbant meg a mi szívünk is. Ahogy már oly sokszor és feleslegesen, megint magyar vér folyhat egy olyan harcban, amihez semmi közünk, egy olyan földön, ahol idegenek vagyunk, s a legszomorúbb pedig, hogy ismét egy egy olyan országért, akiknek tulajdonképpen nem is kellünk.

Csehszlovákia és Jugoszlávia szétesése után ismét egy mesterségesen összetákolt műállam végnapjait következhetnek. Koszovó függetlenedése és a bosnyák zavargások pedig arra engednek következtetni, hogy a »puskaporos hordóban« sem hunyt ki még a parázs. Mindez ismét csak a 20. századi egyoldalú, nagyhatalmi döntések életképtelenségét igazolja, és a néhány éves nyugalom után újfent mozgásba lendítheti a sokat megélt kontinenst. Az efféle kelletlen játszogatás mindazonáltal nagyon könnyen orosz ruletté válhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. március 03. 22:20
Már régen rossz, ha csak istenre lehet számítani. Amúgy a nagyhatalmaknak így jó. Szándékosan rakták és rakják még ma is tele ezt a területet egymással civakodó kis országokkal. Nem akarnak ide vetélytárs hatalmat, mint amilyenek a Magyar Királyság, az Oszmán és a Habsburg birodalmak voltak.
Ellensúly
2014. március 03. 17:03
Nagyon remélem, hogy a kormány csak taktikai okokból kussol. Ha tényleg az minden, amit Martonyiék jelenleg csinálnak, akkor nemzetpolitikáját tekintve a mostani kabinet csak egy hajszálnyival jobb az MSZP-nél, jelesül: nem támogatják nyíltan a román, szlovák stb. nácikat.
Corporate Soldier
2014. március 03. 16:21
Olvasnivaló a feltételezett ruszin identitásról: "One survey by Jordan and Klemencic inquired: “To what country should Transcarpathia belong?” Over 60 percent of those who considered themselves to be Ukrainian or Rusyn-Ukrainian viewed the region as an integral part of Ukraine. Only ten percent of Ukrainians and seven percent of Rusyn-Ukrainians preferred an independent Trans-Carpathia.20 Even among Rusyns the survey found that they were divided. Forty percent of the small number who considered themselves to be a separate Rusyn people supported independent statehood. Nearly the same number, 37 percent, favoured maintaining Trans-Carpathia as part of Ukraine.21 Separatism is not alive and well in Trans- Carpathia." (Forrás: http://www.taraskuzio.net/Nation%20and%20State%20Building_files/national-rusyns.pdf, 3. oldal.) Szóval maradjunk csak szépen a magyarlakta vidékek népszavaztatásánál.
Kárpáti Zoltán
2014. március 03. 10:57
Az impotens magyar vezetést meg szarják le. Mert a következők ők lesznek, ha almatlannak bizonyulnak Kárpátalja megvédésére.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!