A hitvány jobboldali értelmiségről

2014. március 14. 12:27

Az ún. jobboldali értelmiség bebizonyította, hogy a baloldali értelmiség szervilizmusánál, doktrinerségénél, kivagyiságánál és kapzsiságánál is van lejjebb.

2014. március 14. 12:27
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

Az ún. jobboldali értelmiség hallgat, aminek vannak kézenfekvő okai (egy részét olcsón vagy drágán megvásárolták, a második része hagyja magát felhasználni, a harmadik részének hányingere van a baloldaltól, és ennek ürügyén képes gondolkodás nélkül elviselni bármit, a negyedik része továbbra is őszinte híve a rendszernek, az ötödik része nem mer lépni), csupa olyan okok, amelyek miatt egy ország elitje elveszíti a tekintélyét, amire adott esetben rámehet az ország is. Vannak megmagyarázhatatlan reakciók is: apolitikusság, érdektelenség, kivándorlás, »felvilágosult« cinizmus -- mind-mind elfogadhatatlan attól a rétegtől, amit (remélhetőleg) arra neveltek az iskolái, hogy a nemzet lelkiismerete, feje és szája legyen, amely nélkül a tömegek némák, kiszolgáltatottak.

Az ún. jobboldali értelmiség bebizonyította, hogy a baloldali értelmiség szervilizmusánál, doktrinerségénél, kivagyiságánál és kapzsiságánál is van lejjebb. A jobboldali értelmiség jelenleg viszi a pálmát hitványságban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2014. március 15. 09:18
Béndek elvtárs! "Az ún. jobboldali értelmiség hallgat,..." Leírnám én a véleményem a te blogodban is, ha nem választanád azt a módszert, hogy a neked nem tetsző hozzászólókat letiltod a blogodról. Csak úgy demokratice. :) Nos, Béndek elvtárs! Dehogy hallgat. Legfeljebb nem egyezik a véleménye a tiéddel, ezért téged gyepál, amikor hülyeségeket írsz. Mint például most is.
tunguz
2014. március 15. 08:58
Péter elfogyott az almabor.
blumen
2014. március 15. 06:10
Az elmúlt 4év legjobb döntése a FT gyengülése!Nincs más forrás a gazdasági növekedés beinditására!A mérhetetlen OSTOBA UNORTODOXIA következménye az ország jelenlegi helyzete.Szép csendben szabadulnak is tőle.Matolcsyt semmilyen pozicióba nem lett volna szabad engedni!Késő bánat,eb gondolat!Az adósság halom a csökkenés helyett 4000ezer milliárddal nőtt,és a "SIKERES" unortodoxia miatt még marad igy 20 évig/ruszki hitel/.A kivándorlás nem bűn,hanem egyenes következmény a tenni és még normálisan élni akarók részéről!Jobb magyar vagyok én itt külföldön,mint a sok szájtépő balos,jobbos.Miért?Mert én pénzt viszek,nem segélyért tartom a markom!Viszont normális választási jogot én nem érdemlek,mert még van otthoni cimem./nem sokáig/Szabadulni,szabadulni mindentől ami a legkisebb mértékben is függővé tesz az otthoni "DEMOKRATIKUS"rendszertől!
Catullus
2014. március 14. 21:43
Háát, ha pl.a nyugdíjas tanár jobboldali értelmiségi ?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!