Válaszúton az RMDSZ

2014. február 26. 21:36

Ha kompromisszumot köt az RMDSZ, borítékolható, hogy nem készül már el záros határidőn belül Székelyföld autonómiastatútuma.

2014. február 26. 21:36
Farkas Réka
Háromszék

„A hatalomra kerülés lehetőségének meglebegtetése után több vezető politikus nyilatkozta, hogy elsősorban nem a pénzért, nagyobb önkormányzati beruházásokért kellene kormányzati szerepet vállalniuk. Igazuk van, hisz oly szegény az államkassza, hogy sokat úgysem remélhetnek, a szövetség színeiben megválasztott helyi, megyei elöljáróknak jobb lenne az európai pénzek lehívására összpontosítaniuk, ha valós fejlődést szeretnének elérni, mert a Bukarestből visszaosz­tott összegektől nagy fellendülést nem remélhetnek. Mint hallani, a magyarság szempontjából fontos törvények elfogadtatása volna a kormányra lépés igazi célja, csakhogy az alkotmánybíróság az alaptörvény módosításának normakontrollja során elgáncsolta a nemzeti kisebbségek szimbólumainak használatát, a történelmi hagyományokra alapozott alrégiók létrehozatalát, a kulturális autonómiát, mi több, ezek törvényi szabályozásának lehetőségét is ellehetetlenítette. Ezek után nehezen elképzelhető, hogy milyen fontos célkitűzések kerülhetnek majd abba a bizonyos kormányzati protokollumba...

Ha kompromisszumot köt az RMDSZ, borítékolható, hogy nem készül már el záros határidőn belül Székelyföld autonómiastatútuma, illetve ha véglegesítik szövegét, elnyeli egy fiók, s az is valószínű, hogy ismét kioldalog a szövetség az autonómiamegmozdulások támogatása mögül. Újra magára marad a Székely Nemzeti Tanács a székely szabadság napjának szervezésében, és nem lesz a közeljövőben a nagy meneteléshez hasonló, százezernél több magyart megmozgató tiltakozó akció.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustármag
2014. február 27. 07:37
Az RMDSZ vezérkarának jó lenne.
silvester
2014. február 27. 05:29
Az RMDSZ. ha most a liberalisok kilepese utan kormanyzati poziciot-kat fogad a ll.causeeszkitol,pontatol,vegleg bebizonyosodik,hogy ok Sem az erdelyi magyarsag erdekeit kepviselik,szamukra a hatalom a fontos Nem az Erdelyi Magyarsag.Vezetoik ugyanolyan arulok,mint az anyaorszagi un.osszefogas kufarai,gyurcsannyal,mesterhazival,bajnaival,fodorral az elen.
paraklétosz
2014. február 27. 00:24
Na, de kérem, nem kell aztat úgy elkapkodni. 25 esztendő az még csak ezüstlakadalom. Oszt meg készülni kell a hosszú télre, jó sokat kötni - kompromisszum kardigántokat, mások szemét bekötni, fasiszta ebeket a karóhoz, meg egyetsmást... Ja, békét azt nem. Az meg vala köttetve úgy vagy 84 esztendeje.
ottapont
2014. február 26. 21:53
Az RMDSZ soha nem is gondolta komolyan az autonómiát, választási lózung volt, semmi több. 'az alkotmánybíróság az alaptörvény módosításának normakontrollja során elgáncsolta a nemzeti kisebbségek szimbólumainak használatát, a történelmi hagyományokra alapozott alrégiók létrehozatalát, a kulturális autonómiát, mi több, ezek törvényi szabályozásának lehetőségét is ellehetetlenítette' Ilyenkor bezzeg nem visong Brüsszel, nem hiányoznak a fékek meg az ellensúlyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!