Kié a mi pénzünk, ha így működik a NAV?

2014. február 14. 13:58

Évente 1000 milliárdos tételben csalnak ÁFÁ-t Magyarországon, és a NAV tehetetlen, az államhatalom hallgat, illetve a botrány kirobbantóját vegzálja.

2014. február 14. 13:58
Vágó Gábor
Kettős Mérce

Évente 1000 milliárdos tételben csalnak ÁFÁ-t Magyarországon, és a NAV tehetetlen, az államhatalom hallgat, illetve a botrány kirobbantóját vegzálja. A pártok magukkal vannak elfoglalva. Az adófizetőkön múlik, hogy folytatódik-e a csalás, vagy rávesszük az államot arra, hogy korrigáljon.

A NAV ma állam az államban. Az adóhatóság nem tudja megakadályozni, hogy a kiemelt adózókra vonatkozó más ellenőrzési metódus miatt a nagyhalak könnyebben megússzák a vizsgálatot, mint kishalak. A rendszer javítható, hiszen a NAV tanult tehetetlensége okán ússzák meg a nagy cégek a felelősségre vonást. Azt elmúlt időszakban megszaporodott áfacsalásos lebukások csak a hálózat alsó szintjén lévő fiktív cégeket érintették. A következő héten egy újabb cég ugyanazon a telephelyen, ugyanazzal a termékkel folytatja az adófizetők megpumpolását.

A csalók által forgalmazott termékek továbbra is ott vannak a polcokon. Hiába olcsóbbak, mint a többi, ha az árkülönbözetet az adófizetők fizetik meg, a tisztességes kereskedők pedig kihalnak lassan a piacról. A tüntetésen gyűjtjük az áfacsalás gyanújába keveredett termékeket azért, hogy láttassuk: az áfacsalás akaratlanul is életünk része.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szajzar1
2014. február 15. 01:40
bini te már menthetetlenül Orbán szopóágán vagy, azon a bizonyos testrészén Mert olajszőkités se volt mi? Csak úgy öngyilkos lett vagy 14 rendőr alezredes, aki az olajosok után nyomozott, sokan evés közben mi? Te fidesz agyhalott zombi, te voltál statiszta a Brad Pitt zombifélmjében www.szeszak.hu
Szajzar1
2014. február 15. 01:36
Simon ministránsfiú Simlicska és Orbán maffiájához képest Orbán stómanjai révén - a felcsúti gázszerelő Mészaros Lőrinc, aki 3 év alatt lett csicskából 8 MILLIÁRDOS ujgazdag- 10Ezerszer annyit lopott már mint Simon
Szajzar1
2014. február 15. 01:33
Rohadjon meg az összes, mind a 23 féreg aki ezt a cikket minuszolta Moscskos áfacsalóvédő, orgazda vásárló, szarházi moslékzabáló alattvaló magyar(by kerzész ákos) aki multiba vásárol és csak azt nézi hogy mi olcsóbb 2 Ft-al Sajnos az ország nagy része mentjetetlen, dagonyázó tudatlan disznó
bini
2014. február 14. 15:36
A csalásokat főleg a határon átivelőket azután kezdte vizsgálni az EU. hogy a Magyar kKormány kérte a forditott AFA bevezetését a gabonafélékre, hogy kiküszöböljék ezt. Az EU megállapitotta, hogy az EU-ban 120 milliárd euro lehet az az összeg mely eltünik AFA csalás következtében, mely az EU kasszát is érinti. Országokra bontotta le a megbecsült összegeket. Magyarországra kb 1000 milliárdot saccolt. Ez 2011.-es vizsgálati eredmény Volt amit 2012-ba hoztak nyílvánoságra. Horvát ebből a tanulmányból vizsgálati anyagból szedte vádjait amit átültetett a Magyarországi eseményeknek feltüntettve. A ballibantoknak kapora jőtt Horváth agyament koncepciója aki sértödötten megszállotként harcolt a nemlétező NAV-ban előforduló korrupcióról. Nem végezte el a munkáját, hanem munkaidejét adatlopással, dokumentumok másolásával és begyüjtésével igazát akarta bizonyítani. Mikor nem végezte el a kiadott feladatát felmentették a munkavégzés alól és távozott. Na ekkor karolta fel az ellenzék és inditotta el a média karrierjét, mely elég csufos véget ért. A mai helyzet az, hogy egyedül Ő az aki ellen büntetőügyben nyomoz az ügyészség, mivel a "Zöld Dosszéját" lobogtattva megvádolt egy függettlen állami szervezetet, miközben olyan adatokat gyüjtögetett és másolt le amihez nem Volt jogosúltsága, ráadásúl nem bizonyit semmit. Vágo és a többi ellenzéki rugozhat még ezen, de ez a kampány csodafegyver is kifújt, mint a többi is amit eddig nagyágyunak gondoltak a kormány ellen. Ami van az az, hogy bármihez nyúlnak mindig szopóágra kerülnek a végkfejletnél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!