Magyar-zsidó együttélés?

2014. február 27. 09:04

A nemzet fejével gondolkodó és nevében szólaló kormányfővel ellenkezni annyit tesz, mint megosztani a nemzetet.

2014. február 27. 09:04
Márton László
Népszava Online

„Félreértéseket elkerülendő megismétlem, amit már néhányszor leírtam. Se Orbán Viktort, se Lázár János, se a Fidesz más hangadóit nem tartom antiszemitának. Az antiszemitizmus ugyanis pontosan körülírható nézetrendszer, elvekre, posztulátumokra épül. Orbánnak és politikus társainak handabandázásaik ellenére sincsenek komolyan vehető és így elemezhető elveik.

Nem nézeteiből, hanem karakteréből fakad, hogy saját magát azonosítja a nemzettel, következtetésképpen a napi politikai szempontok alakulása szerint ő dönti el, ki tartozik a nemzethez és abban milyen helyet foglalhat el. És ezt veti el egyre szaporodó ellenfeleinek tábora.

Ha jól jellemzem Orbán karakterét, ebből sok minden következik a Sorsok Házától Paksig és így tovább. Például, amit emlékezetpolitikának neveznek. Már a kifejezésen is érdemes eltűnődni; nem ismerek még egy európai országot, ahol használnák. Ha a viccek szintjére egyszerűsítem - mi mást tehetnék? - ebből az következik, hogy a miniszterelnök nem csak azt dönti el, mi lesz a következő 50-100 évben, hanem azt is, mi volt az előző száz esztendőben. És ha már eldöntötte, nincs fellebbezés. Mondhat Elie Wiesel, Randolph L. Braham, a Tudományos Akadémia, a Szépírók Társasága, a MÁV, a HÉV, a komáromi rév amit akar, ennek nincs jelentősége.

A nemzet fejével gondolkodó és nevében szólaló kormányfővel ellenkezni annyit tesz, mint megosztani a nemzetet. Ez volt és maradt a Mazsihisz egyetlen hibája. Tegyük hozzá, hogy pontosan és egyszersmind diplomatikusan fogalmaztak, nem hirdettek bojkottot és nem mondták, hogy visszaküldik a pénzt. Ezzel szemben az emberi forrás minisztere, majd maga a miniszterelnök mindent megtett, hogy elkenje a valódi problémát. Meghallgatják a szemben ülőt, majd úgy tesznek, mintha semmit sem hallottak volna. Szakály és a Sorsok Háza marad, az arkangyal nem márciusban, hanem csak májusban költözik a Szabadság térre.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2014. február 28. 12:29
Szeretném tudni, hogy hol van még egy olyan ország, ahol az izraeliták folyamatosan provokálnak, elégedetlenkednek, szembe fordulnak a befogado országukkal? Nem hallottam ilyenről. 1939-től NÁCI szlovák állam nagy sietséggel vette kézbe a zsidok sorsát.40-ben már deportálják őket. Önként és dalolva. A románok is irtották és eladták őket. Álljunk már végre a sarkunkra és mondjuk azt, hogy elég! Éljenek velunk békességben.
kitiltott
2014. február 28. 12:09
ezek után nekem seni se sírjon arról hogy itt nincs sajtószabadság: http://kikellennekjonni.blog.hu/2014/02/27/orban_viktor_esete_a_felesegemmel Borzalom hogy ilyen igazi vadparasztok véleménye is megjelenhet.. miközben a DK kitilthatja a neki nem tetsző sajtósokat az ő mesedélutánjaikról.. van még kérdés Ildikó?
Sulammit
2014. február 28. 12:03
Majd, ha a Mazsihisz nyeri a választásokat kétharmaddal, megmondhatja mi legyen. Demokrácia van uram! A Fidesz nyert ő diktál, világos! Egyébként tök mindegy, hogy mit tesz értetek, nektek semmi sem tetszik. Az primitív táncosbolond, pedig, tök mindegy, hogy semmit nem tett értetek, nektek az kellett. Vajon miért?
Sulammit
2014. február 28. 11:49
" És ezt veti el egyre szaporodó ellenfeleinek tábora." Látom kicsit sem zavar, hogy az Összeragadás liberálbolsi táborát kivéve minden párt növelte a "tábora" számát! Legfőképp a Fidesz. Na ennyit a szavahihetőségedről!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!