​Szevasztopol de facto kilépett Ukrajnából

2014. február 24. 12:45

A Krím-félszigeti Szevasztopolban államcsínynek tekintik az ellenzéki hatalomátvételt, és felkérik Vlagyimir Putyint, hogy vezényeljen orosz csapatokat a térségbe.

2014. február 24. 12:45

„Vasárnap sok tízezres tömegtüntetésre került sor Szevasztopolban, ahol új városvezetőt választottak - kvázi közfelkiáltással - bizonyos Alekszej Csalij személyében. Ő új irányító testületet hoz létre, amelynek hétfőn-kedden formálisan és gyakorlatilag is átadja a hatalmat a polgármesteri és a kormányhivatal. Emellett a fent linkelt site szerint hoztak egy csomó határozatot. A továbbiakban:


- államcsinynek tekintik az ellenzéki hatalomátvételt
- nem utalják át Kijevnek a beszedett adókat
- nem fogadják el az ukrán parlament döntéseit
- nem szolgáltatják ki Kijevnek a lázadók elleni harcokban részt vett rendfenntartókat
- fegyveres önvédelmi egységeket hoznak létre, a helyi rendfenntartó erőket saját irányításuk alá vonják
- felkérik Vlagyimir Putyint, hogy vezényeljen orosz csapatokat a térségbe

A cikkíró azt írja, Szevasztopolban ünnepi a hangulat, mindenütt letépkedték az ukrán zászlókat, orosz lobogók lobognak a helyükön, és boldogan várják a felszabadítókat. A bevezető utakat állítólag lezárták a flotta páncélozott csapatszállítói.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2014. február 24. 13:47
Egyre inkább valószínűnek tűnik egy Kelet-Ukrajna és egy Nyugat-Ukrajna kialakulása, sajnos a szögesdrótot és a gépfegyveres őrbódékat sem lehet kizárni. Az biztos, hogy mocskos küzdelem lesz a határok meghúzásánál.
Csigorin
2014. február 24. 13:40
Hat ha mar olyan szepen kerik, akkor bevonulnak, ilyen kerest az oroszok ritkan tagadnak meg.
röviden
2014. február 24. 13:32
Az nyilvánvaló volt már korábban is, hogy az oroszok nem fogják csak úgy hagyni a legfontosabb haditengerészeti bázisukat. A katonai beavatkozás belengetése elsősorban erre vonatkozott. Ezt pontosan tudják a szevasztopoliak is.
tango47
2014. február 24. 13:31
Remélem Putyin nem annyira lökött, mint sokan hiszik róla és ilyen csábításoknak nem ül fel. Intézzék az orosz lakosok saját maguk, ha el akarnak szakadni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!