A Fidesz támogatta polgármesterként miért írtam alá Vona Gábor ajánlóívét?

2014. február 20. 11:32

Vona Gábort és szüleit csaknem harminc éve ismerem, az országgyűlési képviselő a feleségem tanítványa volt. A két család politikai hovatartozástól függetlenül jó kapcsolatot ápol egymással.

2014. február 20. 11:32
Faragó László

„Sem politikusként, sem választópolgárként nem tartom visszásnak, hogy ha több jelöltet lehet ajánlani, akkor a választópolgár éljen ezzel a lehetőséggel. Az ajánlóív aláírása »egy ötszázad részben« támogatás abban az értelemben, hogy hozzásegíti a jelöltet a jelölté váláshoz. Aztán majd a választópolgárok döntenek a mandátum sorsáról.

Fontosnak tartom megjegyezni azt is, hogy nem vagyok a Fidesz tagja. 2010-ben a térség fideszes országgyűlési képviselője, Balázs József kért fel a polgármester jelöltségre, amit elfogadtam. Akkor a Fidesz által támogatott jelöltként nyertem meg a helyhatósági a választást. Sem 2010-ben, sem most nem vagyok sem a Fidesznek, sem más pártnak tagja.

Vona Gábort és szüleit csaknem harminc éve ismerem, az országgyűlési képviselő a feleségem tanítványa volt. A két család politikai hovatartozástól függetlenül jó kapcsolatot ápol egymással. Az ajánlóívet a két család régi ismeretségére való tekintettel írtam alá. Megjegyzem, mivel idén először egy választópolgár több jelöltet is ajánlhat, a Fidesz jelöltjének is aláírtam az ívet. Annyira nem vagyok naiv, hogy azt gondoljam, választópolgárként a magánügyem lehet a jelöltajánlás, bár szeretném azt hinni, hogy egy normálisan működő világban ez a természetes.

A témát ezzel a sajtóközleménnyel részemről lezártnak tekintem.”

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2014. február 20. 19:42
Tök mindegy aláírt vagy sem. Egy megnövelt választókörzetben 500 aláírást összegyűjteni bakfitty. Ha valakinek minden megyében + Budapest van haverja akkor mindössze 106X500 aláírást kell gyűjteni és lehet fölvenni az állami támogatást. Számlát szerezni meg szintén bakfitty. Ilyen például az Új Magyarország Párt. www.ujmagyarorszagpart.hu
geraz51
2014. február 20. 17:51
Fideszes létemre én is aláírtam a Szily féle pártnak.Gondolván ha sikerül elindulniuk elvesznek egy pár szavazatot a Hóhérházyéktól.
Akitlosz
2014. február 20. 17:46
Mert jó arc, de naiv. Politikában nincsen komaság. Meglepődtem volna, ha a fidesz vezérkar elnézte volna ezt a tettét a polgármesternek. Harc van, háború, forradalom, sokadik rendszerváltás, s ebbe nem fér bele az ellenféllel cimborálás.
Eisenberger Benjámin
2014. február 20. 15:55
Egy kis doksi Rogán Tóniról itt: https://kuruc.info/r/7/20618/ Nem felejtünk ám, kispajtás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!