Atomtörvény-hasítás

2014. február 06. 15:00

Ebben az ügyben az összes parlamenti párt sáros, a 2010-ben az Országgyűlésbe kerülők kivételével. Egy szavuk nem lehet.

2014. február 06. 15:00
Ámon Ada
hvg.hu

2011-ben a Fidesz beterjesztett egy fontos változtatást, melynek értelmében már csak a bővítés előkészítéséhez kell a parlament jóváhagyása. Az effektív bővítéshez tehát már nem kell senkinek a beleegyezése. Ezt a törvénymódosítást pedig ugyancsak a Fidesz–MSZP-nagykoalíció hozta tető alá, kiegészülve a KDNP és a Jobbik frakcióival. Az LMP nemmel szavazott.

Röviden tehát 2009-ben egy olyan határozat született, amelyet akkor nem arról és nem úgy kellett volna meghozni. Két évvel később viszont kivették a törvényből azt – a parlamenti hozzájárulás szükségességét a bővítéshez, vagyis a szerződések megkötéséhez, az építkezés megkezdéséhez –, amelyre hivatkozva azt lehetett mondani: nem kell izgulni, még csak egy előzetes hozzájárulást adtunk! Ezen jogi csűrcsavarnak megfelelően, a 2009-es országgyűlési határozat untig elég bármelyik mostantól regnáló miniszterelnöknek ahhoz, hogy akár 20 blokkot építtessen a paksi telephelyre, ha odafér.

Ahogy a fenti rövid leírásból kiderül, ebben az ügyben az összes parlamenti párt sáros, a 2010-ben az Országgyűlésbe kerülők kivételével. Egy szavuk nem lehet. Nem hivatkozhatnak arra, hogy nem tudták, mi készül itt. Mondhatnánk, hogy ők főzték, egyék meg!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
locsaba
2014. február 07. 00:00
Után néztem ennek a géniusznak. ámon ada írja magáról: "Okleveles közgazdász vagyok, az ENERGIAKLUB igazgatója." Hú bazmeg. télleg?! okleves közfaszgáz. Kb 1 mijjijárd van belőletek. a enyergija klubbb igazgatólya. egyközfaszgáz. te zsidó vagy, hogy ilyen okos vagy?
kjkj945
2014. február 06. 21:25
Ámon is meg ada is mars vissza !! 2009-ben kit is kérdezett meg az akkori nomenklatura?? ""Legalább fél évszázadra meghatározza Magyarország energiapolitikáját az a döntés, amellyel az Országgyűlés idén márciusban felhatalmazást adott egy új atomerőmű építésére. A bejelentés a tavaszi kormányválság kellős közepén, mégis ritkán látott egyetértésben és tempóval hozta meg a parlament: a kormány március 9-én nyújtotta be a parlamentnek a határozati javaslatot, az Országgyűlés pedig 30-án megszavazta azt. 330 képviselő nyomta meg az igen gombot, mindössze 6-an szavazta ellene, és 10-en tartózkodtak.""
locsaba
2014. február 06. 21:19
”...Nem hivatkozhatnak arra, hogy nem tudták, mi készül itt. Mondhatnánk, hogy ők főzték, egyék meg!” Jut eszembe ceca! A vacsorát megfőzted apának? Nem-eee?! Hát akkor futás, aztán a dolgoddal törődjél! (Hát ez a picsa meg ki a tököm? Az mán biztos, hogy nem atomfizikus. Lehet, hogy magfizikus? Vagy részecskefizikus?)
nyugalmazott tanár
2014. február 06. 16:35
Végre! Megszólalt az atomtudós. Gyorsan mellé még egy friss intejút Teller Edével...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!