A Charta utolsó dobása

2014. január 28. 18:20

Hittük, mi jobb- vagy baloldali fiatalok egyaránt, hogy a 91-es liberális és reformkommunista értelmiségi összeborulásról eztán csak a történelemkönyvek elsárguló lapjain olvashatunk már.

2014. január 28. 18:20
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

Az egykori Charta meghatározó szereplői pedig rettegtek attól, hogy a széttöredezett baloldal ismét belefut egy nagy pofonba. Pontosabban attól, hogy ha a Fidesz megint kétharmaddal nyer, akkor esélyük sem lesz arra, hogy életük alkonyán, tudósi, művészi, vagy éppen közéleti pályájukat szabad akaratuk szerint zárják. Mert erre a következő választások után, ha Fidesz ismét „túlnyeri” magát, nem sok esélyük maradt volna. Hisz ki támogatná egy ilyen helyzetben memoárjaikat? Ki csöpögtetne még egy kis állami pénzt számukra? Ki finanszírozná utolsó munkáikat, ha Orbán ismét tarol?

Így Gyurcsány vágyai és az egykori Demokratikus Charta szereplőinek igényei egymásra találtak. Nem szerelemből, pusztán érdekből. Ezért győzködtek Fischer Iván lakásán még tavaly év végén Bajnai Gordont Konrád Györgyék. Ezért beszélték tele Bajnai fejét (a jól értesült baloldali újságok szerint) többek közt Heller Ágnes filozófussal, Radnóti Sándor esztétával, Parti Nagy Lajossal és Závada Pállal. És ezért ostromolták heteken keresztül telefonokkal, levelekkel az egykori Charta alapítói a korszakváltást ígérgető, amerikai hátszéllel is rendelkező önjelölt Bajnait és persze a magát fiatalokkal körülbástyázó Mesterházyt. Hogy legyen mégis teljes az összefogás. Gyurcsánnyal, Fodorral, Kunczéval.

És lőn…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2014. január 28. 21:38
Az egymást körbedícsérők chartája. Ezek a mi progresszíveink. Csupa másodosztályú értelmiségi, aki világszínvonal nak hazudja magát.....
gyurmandia73
2014. január 28. 21:09
Mi a fasz van eldugva pl. ennek a Konrádnak a fiókjában a balnácikról? Mivel tartja őket sakkban?
OberEnnsinnen
2014. január 28. 20:13
"„Az egykori Charta meghatározó szereplői pedig rettegtek attól, hogy a széttöredezett baloldal ismét belefut egy nagy pofonba. " S akkor... ...feloszlatás után újjászerveződik a Magyar - mondom MAGYAR - Tudományos Akadémia is végre. Az egyetemi hierarchia szintén. A bíróságoknál, ügyészségeken, rendőrségen - mint az élet minden területén - MINŐSÉGBIZTOSÍTÁST VEZETNEK BE. Az állam által finanszírozott filozófusi munka világos alapokra, a mindennapok gyakorlatába beépíthető, arra pozitívan ható teljesítményekre épülhet csak. Többek között... Megvalósíthatatlan? Szerintem túlélésünk egyetlen garanciái ezek. Túlélés alatt az utódainkat értem.
lantose70
2014. január 28. 19:57
Ja, és azt el is felejtettem, hogy ez a Bencsik vaze még a reformkommunizmusig sem jutott el. Tudod, párthírek rovat a Népszabadságban. Jó, tudom, Bencsik már akkor is nemzeti volt, csak belülről bomlasztott. Ravasz! Meg a Martonyi is, ő meg a 2/3-asokat verte szét belülről. A Kövér taccsra vágta a KISZ-t.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!