Már nincsenek köztünk torgyáni figurák

2014. január 09. 10:46

A jelek szerint a 2014-es választásokra is érvényes torgyáni-fideszes koalíciós együttműködéshez a mai Független Kisgazdapártnak semmi köze!

2014. január 09. 10:46
Hegedüs Péter
Független Kisgazdapárt

„A mögöttünk lévő esztendő a Független Kisgazdapártnak különleges éve volt! Évtizedes korszak zárult le.

2002, az összeomlás éve után a süllyedés, majd a zuhanás évei következtek egészen 2005-ig. A 2002-es politikai csődöt követően külső és belső aknakmunka eredményeként erkölcsileg, szervezetileg és anyagilag vált romhalmazzá az egyetlen történelmi gyökerekkel rendelkező magyar párt.

Nemcsak önfeláldozásának haszonélvezői, de a máshová »átigazolt« janicsárok és »aki kapta marta« alapon önjelölt senkik, vagyis sokan marcangolták, ahol csak tudták.

Maroknyi csapat évekig tartó szisztematikus munkával érte el, hogy 2012 decemberére a 2013 márciusi zászlóbontó nagygyűlést el lehetett kezdeni szervezni. Szervezetileg regenerálódott, erkölcsileg megújult, anyagilag rendeződött párt vezetői és tagjai kijelenthették: 12 év elteltével újra alkalmassá vált a Független Kisgazdapárt a választásokon való indulásra.

Novemberre a programhirdető nagygyűlésre közel megduplázódott a Syma csarnokbeli rendezvény létszáma, a pártépítésben tevékenykedőké megtriplázódott.

Ami örvendetes: jöttek a fiatalok. Olyanok, akik nem külföldön szeretnének hosszútávon szerencsét próbálni, hanem a hazai körülményeken akarnak javítani, változtatni, akik a gondolkodásmódon, a mentalitáson, a mindennapi élethez való hozzáálláson akarnak változtatni. Egy kisebb részük ugyanis már megjárta a Nyugatot, s túl azon, hogy megkóstolták, mit jelent rabszolgamunkát végezni, azt is tudják már, hogy min kell változtatni, - s miért.

Sikerült a szélesebb kisgazda társadalmat is megpezsdíteni.

A szó szoros értelmében »elpártolt« korábbi kisgazdák visszaáramlása 2013 tavaszának végefelé megindult, a nyár végére felgyorsult, mostanra pedig úgy változott, hogy a visszatértek megmártózva a rendezvényeink hangulatában, megismerve céljainkat, elképzeléseinket, máshonnan hoznak érdeklődőket, akiknek többsége az ismerkedést követően már el sem megy!!!

Ez a folyamat alapvetően két pártot érint, a Fideszt és a Jobbikot, - a legfontosabb tudnivaló, hogy a hozzánk áramlók a másik két párt számára elvesztek, inkább az elbizonytalanodottak közül érkezőknek számítanak.

Két fontos dolgot kell megemlíteni még ezzel összefüggésben: a Független Kisgazdapárt legfrissebb hajtásait egyetlen szempont hajtja: szeretik a hazájukat, szeretnek magyarnak lenni, esetükben az Isten-Haza Család fogalomkörhöz való ragaszkodás a hajtóerő!

A másik: miközben egyetlen párttal kapcsolatban sem kívánunk dehonesztáló mondatokba bocsátkozni, egy fontos elhatárolódást meg kell ejteni, mert megélhetési politikai szereplők körében feltámadt a pezsgés a janicsár típusú önigazolás érdekében, - a gazdák elvárásainak visszaigazolására.

Nos: a máig tartó, s a jelek szerint a 2014-es választásokra is érvényes torgyáni-fideszes koalíciós együttműködéshez a mai Független Kisgazdapártnak semmi köze!

Közöttünk torgyáni figurák már nincsenek, annak a kornak szellemiségét mi hátunk mögött hagytuk.

Az országszerte fellelhető óriásplakátjainkon hála Istennek már leírhattuk: »Újra erősek vagyunk!«

Tisztában vagyunk azzal, hogy egy választási kampányban a másik lejáratása »munkaeszköz«, - nem élünk vele.

Ne tévesszen meg senki az, hogy a közmédiában nem forog a Független Kisgazdapárt neve, pártunk körül ugyanis kommunikációs vasfüggöny van. Viszont nagyon sokan várnak ránk.

Rövidesen standjaink országszerte mindenhol megjelennek. Programunk részleteit is olvashatják, s párt vonzóereje március végére megsokszorozódik.

Erős a törekvésünk, hogy jelöltjeink minőséget jelentsenek, s átlagosan több legyen közöttük a nő, mint akárhol máshol.

A jelöltek körében több a fiatal, mint az idősebb, mert a gondolkodásbeli váltáshoz rájuk, illetve olyan fiatalos gondolkodásúakra van szükség, akiknek 50-60 felett is 20-30 éves agyuk van.

Felbukkanásunk azt az első reakciót váltotta ki az emberekben, hogy: hát vagytok ?, a második az a kérdés volt: de ugye Torgyán már nincs?.., a harmadik reakció a sóhajtás volt: na hál Istennek, akkor tudok kire szavazni!!!

A tavaszi választáson a Független Kisgazdapárt indul, s a választókat meg fogjuk győzni: a Független Kisgazdapárt igazi alternatíva, érdemes bejuttatni a Magyar Országgyűlésbe!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pellei
2014. január 09. 16:05
Na végre! A vidéknek és a kispolgároknak újra van pártja! www.fkgp.hu
várúr
2014. január 09. 15:21
Má' megen a kisgazdik... Erősödnek... Erő izom, tejet iszom.
6qwasyx
2014. január 09. 15:12
Minek ide kisgazdák? A föld már az oligarcháké. A kisgazdák elmentek közmunkásnak.
56október
2014. január 09. 13:48
Tényleg jó lenne tisztán látni ebben a dologban. Nekem az első reakcióm az öröm volt, mert a történelmi gyökerű pártokat azért valahol meg kell becsülni, és én anno nagyon szurkoltam nekik. De... Na mindegy, majd az idő megmutatja. Csak ne túl későn mutassa meg.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!