A tudatlanság hatalma

2013. december 18. 13:32

Szomorúan kell megállapítanunk, hogy a magyar büntetőjogi gyakorlatban előnyt élvez az, aki elbliccelte a hittanórákat. Ugyanis, ha nem lóg hittanról, akkor tudja, mit jelképez a kilencágú gyertyatartó, és akkor gyötrődhetne a dutyiban.

2013. december 18. 13:32
Ugró Miklós
MNO

„Eddig is tapasztaltuk már, hogy a tudatlanság az élet számos területén könnyebbé teszi az előrejutást, így nem meglepő, hogy a bíróság szemében is enyhítő körülmény, de nem szívesen vonnánk le a nyilvánvaló következtetést: ütődöttek, elmeháborodottak, agyatlanok, rajta! Tiétek a világ! Ha valamelyikőtök mégis ismerné a vallási jelképeket, az tartsa titokban! Mert ha azok közül megrongáltok egyet, abból baj lehet. Mert a vallási jelképek rongálását a magyar törvények roppant szigorúan büntetik.

Más köztéri tárgyak és objektumok rongálását nem, csak a vallási jelképekét. Tehát a padot, a buszmegállót, a KRESZ-táblát, a közlekedési lámpát, a köztéri szobrot nyugodt lélekkel lehet rongálni – legalábbis a bírósági ítélet szerint – mert azok nem vallási szimbólumok. Megjegyzendő, s ez a leendő elkövetők javára szól, a bizonyítás kényszere a vádhatóságot terheli, azaz, ha valaki csákánnyal nekiesik a Szent István-bazilikának, akkor az ügyésznek bizonyítania kell, hogy a tettes tudatában volt a megrongált objektum szakrális jellegének, különben a garázdát némi ejnye-bejnye kíséretében próbára bocsátják.

Ezúton hívnánk fel a T. Bíróság szíves figyelmét, hogy a kereszt nem minden ábrázolásában vallási jelkép, viszont az ötágú csillag számos esetben lehet, míg a turul szinte mindig az.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2013. december 18. 14:16
"Más köztéri tárgyak és objektumok rongálását nem, csak a vallási jelképekét. " Egy vallásét igen. A többit alíg. A többi, az véletlen...
OberEnnsinnen
2013. december 18. 14:13
Magyar büntetőjogi gyakorlat? Innen ered az ország gondjainak 99 százaléka. A törvény előtti egyenlőtlenségből. Sőt, sok-sok aljas törvénysértés a törvény elé sem jut el...
Csigorin
2013. december 18. 14:06
Megoldas lehet ha nem azt nezik hogy mit jelkepez amit rongal az illeto, hanem egyszeruen megterittetik vele az erteket. Fuggetlenul a rongalt ojjektumtol, ha gyertyatarto, ha kozteri szobor. Ha meg nem tudja/akarja kifizetni akkor irany a zarka.
Mr Fabulous
2013. december 18. 13:58
Ez hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!