Nyílt levél Orbán Viktornak

Szabó Tímea, Szelényi Zsuzsanna
Együtt 2014

Tisztelt Elnök úr!

Hat. Ennyi egyéni női képviselőjelöltje lesz a Fidesznek 2014 tavaszán az országgyűlési képviselőválasztásokon.

Ez a szám világosan elárulja, hogyan gondolkodik Ön – és az Ön képmására teremtett párt – a nőkről, a nők társadalmi szerepéről. Ön nem tekinti a nőket a férfiak partnerének a közéletben, a politika színterén. Amit ez a gyalázatosan alacsony szám nem mond el, azt elmondják helyette a tettek. Például az, hogy nemzetközi felháborodás és pártok feletti összefogás kellett ahhoz, hogy a Fidesz kizárja nőverő politikusát a kormánypárti frakcióból. De még a nemzetközi felháborodás és az ellenzéki összefogás sem volt elég ahhoz, hogy lemondathassuk a mandátumáról: a nőverő Balogh József nevű egykori Fidesz-tag még ma is tagja a magyar országgyűlésnek, amelynek többségét és elnökét is az Ön pártja adja! Ez nemzeti szégyen, Elnök úr!

Az Ön pártjának a nőkkel szemben alkalmazott „numerus claususa összhangban van azzal, ahogy Ön és férfitársai a nőkről megnyilatkoznak. Hogy a nők dolga a sírás meg a főzés. Hogy egy nő attól, hogy  szép, még nem okos. Hogy aki nem szült még három gyereket, az ne csodálkozzon, ha kijut neki néhány házastársi pofon…

Elnök úr, Önök macsóskodnak a politikában, de valójában rendkívül férfiatlan módon politizálnak: nem tisztelik a nők teljesítményét, félnek a versenytől, félnek a nők által képviselt másfajta politikai minőségtől és kultúrától! Önök megalázzák a nőket!

Pedig ma a szabad világ minden modern, demokratikus pártja arra törekszik, hogy a nők valódi súlyuknak megfelelő, érdemi szerepet szerezhessenek, – ha kell, hát kvóta révén. Mert a nők tudására és tapasztalatára szükség van ahhoz, hogy minőségi politika szülessen és jobb ország épüljön.

Az Együtt-PM számára a korszakváltás a férfiuralomra építő, erőszakos, megosztó politika befejezését is jelenti. A nők érdemi képviseletét a politikában. Mi ezért a 30%-os női kvóta biztosításával teszünk is: egyéni jelöltjeink egyharmada nő.

Önt felelősség terheli azért, ami a nőkkel történik. Az, hogy a kormánypárt listáján csupán hat női név vacog, egyértelmű és nagyon is megalázó üzenetet küld a magyar nőknek: maradjanak otthon, bújjanak el, ne hallassák a hangjukat.

Mi ezt az üzenetet minden nő nevében visszautasítjuk: női kvótát követelünk, több nőt a magyar közéletbe, több nőt a magyar országgyűlésbe!

Szabó Tímea, Szelényi Zsuzsanna

Együtt-PM Szövetség

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Selamat
2013. december 11. 11:28
Teljesen elképesztő, hogy ez a szerencsétlen is nyomja évek óta krahácsot, de még mindig nem ismeri annak a meghatározó többségnek, főleg a nőknek a gondolkodásmódját, amelyik a Fidesz szavazóit, illetve politikusait adják. Nem is véletlen, hogy soha nem az ország többségét képviselik az ilyen gondolkodásúak, hanem, jobb esetben is csak a szűk rétegüket. Annál inkább saját elképzeléseiket, semmi mást. A polgári mentalitással elő emberek, s pláne annak hölgytagjai, pontosan tudják, hogy mi a fontos az életükben. Ha Fidesz, Kdnp -de ide sorolhatók a Jobbik- támogatói, vagy már éppen tagsági hölgyei szeretnék véleményüket egyenesben, képviselőként elmondani, akkor azt meg is lépik, és mindig is meg fogják lépni. Ha pedig bármiféle férfiuralom ezt akadályozná, simán megoldanák, hogy ne akadályokban, hanem támogatásban legyen részük. Biztos vagyok benne, hogy a Fidesz lenne a legboldogabb, ha jóval több nő lenne a soraik között. Mit nem lehet ezen érteni?
fogd a pénzt és kuss
2013. december 11. 10:13
neltek valóban konhában lenne a helyetek ... ha legalább fõzni megtanultatok volna. na de majd a feri megtaniccsa hogyköll toroskàposztát sütni.
motoros
2013. december 11. 10:11
Rézvirág jól mondja.
catalina9
2013. december 11. 09:53
Rézvirág [Hozzászóló kiszűrése] 2013. december 11. 09:41 Én azt gondolom, hogy a világ két nemű. Vannak férfiak és vannak nők. " Nana Rézvirág ne uszítson! Teczár ragozás HaHa módra Nőnem = nem nő Hímnem = nem hím Semlegesnem = semleges igen Ez ma a ballibák neodarwinizmusa, a fejlődés csúcsa.