Brooklyn visszacsatolása és más történetek

2013. december 05. 12:36

Radnóti kommunista volt, Pozsgay nem. Gyurcsány Ferenc kommunista, Szűrös Mátyás nem. Demszky Gábor kommunista, Kövér László nem.

2013. december 05. 12:36
Para-Kovács Imre
Para-Kovács Imre
Amerikai Népszava

Nyers Rezső például egészen biztosan kommunista, hiszen éppen a napokban vonták meg tőle a nyugdíjpótlékot, ami ebben a térségben egyetlen biztos jele az ilyesminek, Pozsgay Imrét viszont díszvacsorával várta Áder János, amiből megtudhattuk, hogy az MSZMP Politikai Bizottságának egykori tagja nemhogy kommunista nem volt, de valószínűleg az első fideszes lehetett, még 69-ben, amikor belülről bomlasztott.

Egyébként tényleg kínos örökség, hogy a Biszku-féle gazemberek kiemelt nyugdíjukat élvezhetik, miközben egykori áldozataik nyomorognak, azonban ennek rendezése talán még kínosabb, mivel a Fidesz egyesével válogatja szét az egykori komcsikat, aszerint, hogy pillanatnyi céljainak megfelelnek-e, vagy sem. Konkrétan: bárkiből lehet szemét tömeggyilkos kommunista, aki Orbán Viktor útjában áll, és bárkiből lehet demokratikus elkötelezettségű, csodálatos hazafi, aki hajlandó asszisztálni a totális hatalom kiépítéséhez.

Egyáltalán nem új keletű egyébként ez a szelekció, hiszen 56-os hőseink, halálra ítéltjeink megítélése is csupán a Fidesz-viszonylatában értelmezhető a mostani kormány számára, így lett Mécs Imre és Göncz Árpád komcsi, Wittner Mária viszont nem. Minden mindegy.

Szerencsére a magyar nép még választott vezetőinél is tudatlanabb, ezért olajozottan átmegy a köztudatba minden hazugság, leszámítva persze a kis példányszámú lapok és alig hallgatott rádióműsorok ellenállását, ami átmenetileg még néha homokot szór a gépezetbe, azonban ezek hatása elenyésző, nem beszélve teljes kiiktatásukról a 2014-es választásokat követően, hiszen, mint fent is említettem, egyetlen igazság létezik, és az momentán a hazugság.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. december 06. 07:50
Göncz papi, a "Patkány", mint 56- os?... Azért nagyon akarsz érteni, kiccsákó, a maszatoláshoz! Mécs Imre, halálraítélt? Erre belép a vérbírók klubjába (zsdsz), aztán, mikor az kezd szétrohadni, átül az ávósokhoz!... Gratulálok! Bár a komcsikkal kapcsolatban van némi igazad...
imres
2013. december 06. 06:14
Para elvtárs! Felvezetésként tisztázzuk! Gyurcsány elvtárs csak egy ócska, ki spicli. Ami pedig a Pozsgai és Nyers közötti különbséget illeti. Nyers elvtárs a családi hagyományok nyomdokain haladva (apja Kispest szocdem polgármestere volt) és a történelmi szükségszerűségnek engedelmeskedve (egyesülés) már Rákosi elvtársat is kiszolgálta. Nyers elvtárs 1957-ben egy laza kézmozdulattal szavazta meg ártatlan áldozatok kivégzését. Pozsgai nem tett ilyeneket. Mondják, hogy Gerő elvtárs gyermekének nevelője volt. És? Gerő elvtárs gyermekének nevelője nem olyan hatalommal járó pártfunkció, ahol élet-halál kérdése dől el. Pozsgai elvtárs (és Szűrös elvtárs) sosem volt a Fidesz tagja. Nyers elvtárs az MSZP első elnöke. Csak úgy a szellemi és ideológiai folytonosság jegyében. Az MDP-től az MSZP-ig. De a párttörténet nagy fejezete címének nyugodtan azt is lehetne adni, hogy Rákosi Mátyástól Nyers Rezsőig.
Moses Hess
2013. december 05. 21:29
Para-Kovács Imre ! Maga meg mi? Valamennyien tudjuk ezért nem írom le.
Wagner Hopkins
2013. december 05. 21:12
Demszki kakukk maoista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!