Közösségépítő kormányzás

2013. december 02. 07:25

Az elmúlt évtizedek súlyos mentális öröksége a társadalmi szolidaritás hiánya, amely a Kádár-rendszert is jellemezte, majd 1990 után, a liberalizmus előretörésével még inkább szétzilálta a közösséget.

2013. december 02. 07:25
Kis Ferenc
MNO

A korábbi, szocialista-liberális kormányok úgy működtek, mint egy részvénytársaság menedzsmentje, több-kevesebb – az ország múltbeli eredményeit tekintve inkább kevesebb – sikerrel. Ezen a téren sem látszik változás a politikájukban, az MSZP, az Együtt 2014 és a Demokratikus Koalíció a korábbi években megismert közhelyeket pufogtatja bérekről, növekedésről, munkahelyekről, de nem tudjuk, milyen társadalmat szeretnének építeni, van-e bármilyen hosszabb távú stratégiájuk. Az is lehet, hogy kész terveik vannak, de azokat a választások előtt nem tartják ildomosnak megismertetni a közvéleménnyel. Kormányzásuk idején azt tapasztaltuk, hogy értékrendjük alapja a pénz, legfőbb céljuk a saját boldogulásuk idegen érdekek kiszolgálása árán is.

Az elmúlt három és fél évben elindult a közösségépítés, de az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatása jóval időigényesebb és nehezebb feladat, mint a GDP egy-két százalékos növelése. Hosszú távon viszont sokkal több a hozadéka, pénzben nem is mérhető.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. december 03. 05:05
""Az elmúlt három és fél évben elindult a közösségépítés, de az emberek gondolkodásmódjának megváltoztatása jóval időigényesebb és nehezebb feladat, mint a GDP egy-két százalékos növelése"" 1945 óta a politikusssok le se sz@rták a népet! Hogy gondolják, hogy az agymosott emberek ''gondolkodásmődját'' meg tudják változtatni. Ez 45-90-ig sem sikerült. Csak annyit értek el, hogy az emberek közönyössek lettek a "vezetők' a 'politikussok' iránt.
tabakur
2013. december 02. 21:07
Feri milyen közösséget épít ez a kormány? "A baloldal ha teheti mindég ráront a nemzetére" Ilyen szöveggel lehet közösséget építeni ugye? Csak annak a közösségnek amit ti építetek 5-6 millió tagja lesz.Szép egyformán gondolkodó alattvalók.De legalább mindenki szíve a vezér szívével egyformán dobog.
kamasuka
2013. december 02. 17:54
http://mno.hu/belfold/mszp-dk-egyuttpm-papirjuk-van-a-csalasrol-1198499
Db605
2013. december 02. 17:52
nem tudnak azonosúúúnyi , se a nav os eljárással , se a trafik, föld , simicska közgép stb mutyival .. hát ilyenek ezek nem szopják be az ócska képmutató silány szar propagandát az istennek se ... työrnyetyegek
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!