Kiszólva a karanténból

2013. december 01. 14:54

Amióta a Jobbik 2009-ben bejutott az Európai Parlamentbe, és állandó szereplője lett a tévéműsoroknak, elindult az újnácik szalonképessé válása.

2013. december 01. 14:54
Bauer Tamás
Galamus

„Értem a Klubrádióban vitatkozó újságírókat, értem az LMP kezdeményezéséhez aláírásukkal csatlakozó MSZP-s és PM-es képviselőket. Értem, mert tehetetlennek érzik magukat a Fidesz cinikus hatalomgyakorlásával szemben, ahogy mind gátlástalanabbul építi a parlamenti kétharmadra alapozott – valójában azzal nem legitimált, alkotmányellenes, de ezt nem itt magyarázom meg – teljhatalmát, ahogy felszámolja a tulajdon biztonságát, újraosztja a piacokat, megbélyegzi és kirekeszti az elesetteket, megzsarolja és megsarcolja magyarok millióit, híveinek osztja újra a vagyonokat. Értem, hogy nem a szervezetileg mégis csak marginális Jobbikot, hanem a hatalmon levő Fideszt tekintik a fő veszélynek a magyar nép szabadságára nézve, és egyet is értek ebben. Értem, hogy azt keresik, hogyan lehet ezzel szemben sikeresen fellépni, hogyan lehetne élni a Fidesz-kormánnyal szemben a parlamenti ellenőrzés látszólag még létező formáival. Ezért „kivételesen” félretennék a demokratákat kötelező normát, miszerint nácikkal nincs együttműködés. Értem a motívumaikat, de tévesnek tartom a következtetésüket. Nem néznek szembe mai helyzetünk sajátosságaival. Én a továbbiakban előbb a szélsőjobbhoz való viszony magyarországi helyzetét vizsgálom, s ebből vonom le a következtetést, hogy miért tartom itt és most különösen fontosnak a Jobbikkal való bárminemű közös fellépés elutasítását. Utána térek vissza a Fidesz hatalomgyakorlásával szembeni fellépés nehézségeire.


Amióta a Jobbik 2009-ben bejutott az Európai Parlamentbe, és állandó szereplője lett a tévéműsoroknak, elindult az újnácik szalonképessé válása. Azzal, hogy erős frakcióval bekerültek az Országgyűlésbe is, a dolog új lendületet vett. A MIÉP-frakcióval annak idején az 1998 és 2002 közötti Fidesz-többség kifejezetten együttműködött a médiakuratóriumokban és a parlamenti munka napi gyakorlatában. Orbán már akkor is kifejezetten nyitottságot tanúsítva, a közös célokra hivatkozva válaszolgatott a MIÉP-nek, amit a szocialista-szabaddemokrata ellenzékkel sosem tett meg. Most, második miniszterelnöksége alatt is így tesz különbséget a Jobbik, illetve az MSZP szónokaihoz való viszonyában, ha napirend előtt vagy az azonnali kérdések órájában nekik válaszol. A »köz«-tévé a Jobbik politikusait sűrűn látja vendégül, és sokszor kifejezett megértéssel kezeli őket, eltérően az MSZP és a DK politikusaitól. Nem csoda, hiszen a Fidesz és a Jobbik között a politikai kérdések zömében csak fogalmazásbeli, modorbeli különbség van. Lényegében ugyanazt mondják a huszadik századi magyar történelemről, kiállnak a második világháborús magyar szerepvállalás mellett, együtt képviselik az agresszív sérelmi nacionalizmust. Együtt folytatnak hidegháborút az Európai Unió ellen, együtt állnak szemben a külföldi tőkével, együtt ostorozzák a bankokat, együtt tekintik rablásnak a korábbi privatizációt. Egyek általában az elesettek, különösen pedig a cigányok megvetésében, a dolgosnak tekintett magyar társadalomból való kirekesztésében, egyaránt meglovagolják a rasszista előítéleteket.” 
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 260 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. december 02. 13:42
Zokni 2013. december 2. 10:05 Ha valaki egy bűnös testület tagja, attól még nem okvetlen bűnös. Ez a felnőtt emberek jogszerű, igazságos ítélkezésének az alapja." Ki hinné? "Az /német/ ügyészség azonban nemcsak ezért tartja háborús bűnösnek az egykori Waffen SS tagját, hanem azért is, mert a személyzeti menza szakácsaként hozzájárult a haláltábor működésének fenntartásához. "Az éhes tömeggyilkos kevésbé hatékonyan gyilkol" - foglalta össze a Welt am Sonntag az ügyészség álláspontját." Zokni tiltakozzon már egy csöppet....
wartog
2013. december 02. 09:14
http://www.boldogsag.net/index.php?option=com_content&view=article&id=23360:a-magyar-kiralysag-eltoerlese-es-a-cionizmus-cuth-janos&catid=1139:rosszkor-oly-rossz-korban-eltem-en-e-foeldoen&Itemid=761
silvester
2013. december 02. 05:09
Meggyujtottatok tora elso gyertyait es te koromtepeteto utod,ahellyet,hogy unnepelnel,mar megint a magyarokat bantod.Te vagy az antiszemita ,bar a jobbik sok rosszat tesz szoban ,tettekben soha nem bantott sem magyart,sem masokat.Te es volt szdsz-es barataid igen,lezullesztettek az orszag gazdasagat,hiaba mutogatta kuncze g. a loptop stop tablat ti fosztogattatok a koztulajdont.A "bazar"bezart,most meg te vandor szido ,ki tobb tobb partot is megjartal ,poszen ugatva csippelsz a klubban.Jobban tenned,ha kimennel egy tora ,beleneznel a tukorbe es rajonnel ,hogy nem csak a fejed miatt,a pofad miatt is utalnak sokan.Az meg,hogy nem tetszel ertheto,nem vagy egy szepseg inkabb randa.
Zokni
2013. december 01. 23:59
Egynegyedéig végignéztem a véleményeket. Érdekes (?), hogy SENKI sem cáfolta érdemben a cikkben írottakat. Csak a zsidózás, körmözés, Szdsz-ezés... Akarva, akaratlan azzal bizonyítják az igazát Szerzőnek, hogy legalábbis itt a neten az ostobaság, a gonoszság, a gyűlölet, és az irracionális gyilkolási vágy tombol. Tehát, mint a nyilasok a háború végén. Pontosan EZÉRT jelentik a legnagyobb veszélyt a hazára nézve. Ahogy írja a cikk is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!