Lábbal szavazás

2013. november 21. 18:27

Fico előhúzta a magyar kártyát. Évtizedek óta jól teljesít, most sem okozhat csalódást. Magyar megyeelnök Nagyszombatban? Hát ki látott már ilyet?

2013. november 21. 18:27
Mózes Szabolcs
Új Szó

„A kérdés csak az, a déli járásokban hogyan vélekednek erről a magyar atyafiak, a szombati ugyanis a lábbal szavazás műfaja lesz. Alacsony részvételnél így van ez. Egy negyedrészt magyarok lakta régióban 70–80 százalékos voksolási aránynál sok esélye nem lenne a magyar jelöltnek, ha viszont csak a választók ötöde, jó esetben negyede tartja fontosnak az urnához járulást – most is így lesz –, minden megtörténhet. Elvileg minden.

Szlovák városba magyar vezetőt választani? – hőbörög a kormányfő. Fico csak azt felejti el – dehogy felejti, tudja ő nagyon jól –, hogy nem Nagyszombat városának választanak most szombaton főnököt, hanem annak a megyének, melynek adminisztratív központja a »szlovák város«. Egy magyar kártyát kijátszó szlovák legyen Csallóköz és Mátyusföld főnöke? – kérdezhetnénk vissza ficói módon.

Hiszen a nagyszombati ispáni posztot elfoglaló politikus négy évig a magyar vidék »ura« is lesz. Az elmúlt 12 évben pedig csak szlovákok irányítottak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. november 21. 20:34
Semmi baj elvtársak, majd találkoznak és megint jól nem beszélik meg, mint a lúzer nagyi esetét. Miért kellene ezt a parádés viszonyt, ezt a sikertörténetet elrontani holmi konfliktussal?! (Egyébként nem lennék meglepve ha kiderülne Robi bele akar szólni a '14-es választási kampányba. vö: Tökés alázása...)
balbako_
2013. november 21. 19:47
Hajrá magyarok!
nucklear3
2013. november 21. 19:09
Vicces, hogy ilyenkor nem kezd el hőbörögni az EU meg az USA hogy egy baloldali miniszterelnök faji alapú voksolásra buzdít. ----- Csak elképzelem, hogy mondjuk jövőre az önkormányzati választáson Orbán azzal érvel Tarlós mellet, hogy "nehogy már egy zsidó Horvát Csaba" legyen a főpolgármester" , szerintem már másnap NATO csapás érné az országot...
mantelman
2013. november 21. 18:36
Soviniszta tolvaj népség!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!