Bűnbakok

2013. november 24. 12:12

Bűnbaknak manapság lennie kell. Ha nem a multik, az elmútnyolcév, a liberálisok, a külföldi barátaik, akkor a bankok. Vagy a bíróság.

2013. november 24. 12:12
Markotay Csaba
Népszava

„Bűnbaknak manapság lennie kell. Ha nem a multik, az elmútnyolcév, a liberálisok, a külföldi barátaik, akkor a bankok. Vagy a bíróság. A kormány, és szeményesen Orbán Viktor megfogalmazta óhaját, hogy a devizahitelesekkel kapcsolatos perekben rendet kell tenni. Egyetértünk, ha valóban rendetlenség van. Ha minden induló paraméter ugyanaz, és minden hitelnél azonos kifogások elbírálása közben egymásnak ellentmondó ítéletek születnek a bírói fórumokon, akkor boldogan kiáltunk jogegységért mi is.

Csak hát nem ez a helyzet. A legutóbbi hírek szerint az eddigi mintegy 60 bírósági ítéletből 6 esetben adtak igazat az ügyfeleknek, és a legfelső bírói fórum mindössze egy ügyben jutott el a döntésig. Kérdezhetnénk: miért is kell akkor jogegység?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2013. november 25. 08:30
A Népszava bűnbakokról fecseg. 1. Az elmútnyolcévet is ártatlanul vádolt bűnbaknak képzeli, noha már az öszödi böszme is azt mondta hogy elkúrtuk. Az elkúrtuk jelentése elég világos. Ha valaki részletesen rámutat, hogy hol és mit kúrtak el, az nem azt jelenti, hogy alaptalanul vádolják, mint a bűnbakot. 2. Kérdezhetnénk mondja a Népszava: miért is kell akkor jogegység?” Hát azért, hogy a mindentől és mindenkitől független bíróságok ne össze vissza döntsenek és ami egyik földrajzi helyen igazság, annak szöges ellentéte számítson másik, nem túl távoli helyen igazságnak. Nem kell azt képzelni, hogy a magyarországi szuper-jogállamban az igazságszolgáltatás annyira tökéletesen működik, hogy elérte a csúcsot, ahonnan már csak lefelé lehet menni! „Áttanulmányozva a szerződések szövegét, a törlesztőrészletek emelése nem volt jogszerű. Én tagja vagyok a New York-i ügyvédi kamarának, de mivel nem vagyok tagja a magyarnak, nem akarok a magyar jogról véleményt alkotni. Nem ismerek azonban olyan jogrendszert, amely szerződésnek minősít egy megállapodást, amelyben az egyik fél mondja meg időről időre, saját kénye-kedve szerint a másik fél szerződési kötelezettségeit. Ilyen nincs. A római jog óta ez példátlan dolog. (OrangeOrder http://orangeorder.blog.hu 2011. december 7. 23:42 mandiner)
6qwasyx
2013. november 24. 22:08
Tulajdonképpen minek jogegység, ha nincs igazságszolgáltatás Orbán zsarnoki rezsimjében?
ormányos csillós
2013. november 24. 17:30
Suhognak a kaftánok és elégedetten dörgölőznek egymáshoz a sárgás körmű ujjak, libbennek a koszos tetűhinták a Népfosa szerkesztőségében. Nos bűnbakot még a zsidók kiáltottak ki legelőször,ezt a Biblia is tanúsítja.
nyugalmazott tanár
2013. november 24. 16:43
"Bűnbaknak manapság lennie kell. Ha nem a multik, az elmútnyolcév, a liberálisok, a külföldi barátaik, akkor a..." virtuális antiszemiták, a virtuális nácikok, az egész rettegtető agyrémkép. Minden napra összehoznak egyet a liberálfasiszták, amióta a vérbajos Lenin kiagyalta a permanens forradalmat, az örök népellensége szerepet, a holokasztra kreált "szocialista hivatkozási alapot", és ennek mintájára Hitler pajtásuk az eminens követő diák első nekiveselkedésre felgyújttatta a Rechstagot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!