Rohadunk, csak csendben rohadunk

2013. november 24. 09:35

Leszakadó ország vagyunk, ami hazugságokra épült. Tíz éve alig gyarapodott Magyarország. A környékhez képest különösen nyomasztó a kontraszt. Az úgynevezett visegrádi országokban már mindenütt jobban élnek az emberek.

2013. november 24. 09:35
Magyari Péter
444.hu

„Lassanként a csaláshoz idomul a világ, beárazza az ország. Máshol kell beszedni az itt kieső adót, hitelt kell az országnak felvennie. A csalásláncolatokba pedig már azért sem köt bele az állam, hogy ne boruljon fel minden, alig lehet hol elkezdeni visszafejteni a szálakat. Hosszú évek alatt hozzászokott mindenki, hivatalosan is bocsánatos bűn lett a termékek utaztatása, a papírozás az ÁFA-val. Azért lehet ez így, mert a magyar állam képtelen ellátni a feladatát. Nem működik. (...)

Egyszerre impotensek és agresszívek az állami hivatalok. Keménykednek a könnyű prédával, és a nehezebb ügyekre rá se néznek. Nem azért nem lehet ezt másképpen csinálni, mert ilyenek az adottságok. Azért nem lehet másképpen csinálni, mert hagyták, hogy a csalás elterjedjen, és így az élet részévé váljon. A rendszerszintű hibák kijavítása nem megy.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 236 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senye Péter
2013. november 25. 19:02
Egy megelégedettségi rangsorban nem jó helyen állunk (41.), első Norvégia. De egy szempont szerint kimagaslunk a mezőnyből, a megkérdezettek ~90%-a bízik családja és ismerősei segítségében. Ez az adottságunk mindennél jobban kihasználható társadalmi fejlődésünkhöz.
Akitlosz
2013. november 24. 21:42
"hivatalosan is bocsánatos bűn lett a termékek utaztatása, a papírozás az ÁFA-val." A világrekord ÁFA hazájában ez magától értetődő. 5%-os maximális ÁFA-kulcsnál egyszerűen nem érné meg csalni. Jelenleg meg nem, hogy megéri, de sok tekintetben nélkülözhetetlen is. 27%-os árkülönbséggel nem lehet versenyezni. S akkor a többi fogyasztást terhelő adót még nem is számoltuk. Vagy csal, vagy csődbe megy kérdésként pedig érthető, ha nem a csődöt akarják választani. Ráadásul az is igaz, hogy egészen máshogyan áll hozzá az állam és a NAV a magyar cégekhez, mint a multikhoz, miközben eleve nem is ugyanakkora adókötelezettség terheli őket. Ezért van az, hogy a magyar cég képtelen boldogulni a saját hazájában, ha akar valamit külföldre költözik, miközben a multik vígan elvannak Magyarországon és sokat keresnek.
Lincselő Balliberális Demokrata
2013. november 24. 16:09
De ami a legrohadtab, az ex indexes 444-es médigenyák okoskodása. Ezt a fárasztó Magyari. Te meg a haverjaid.
kuwiq
2013. november 24. 15:42
Hát, ha rohadtok, akkor mégiscsak megfogant az átok az ún. belliberális újságírókkal kapcsolatban! Van Isten, és nem bottal ver!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!