Bizony, a Jobbikkal nem irogatunk alá!

2013. november 28. 12:23

Bauer Tamásnak, a DK-nak és az MSZP-nek is igaza volt abban, hogy a Jobbikkal együtt nem kell aláírni, még vizsgálóbizottság ügyében sem. Ha van olyan, hogy értelmes elvi politizálás, akkor ez az.

2013. november 28. 12:23
Lánczos Vera
Galamus-csoport

„A kérdés az, hogy ha valakit rasszista nézetei miatt szalonképtelennek tartunk, szalonképessé tehető-e időlegesen azért, mert valamely ügyben parlamenti együttműködéssel parlamenti eszköztárba tartozó megoldás könnyebben elérhető vele, mint nélküle.

A válasz: nem. Nem válhat szalonképessé, még ez okból sem. Az elvek nem akaszthatók szegre, jobb napokra. Már csak azért sem, mert jogosan tehet szemrehányást később az alkalmasint felhasznált politikai erő a következetlenség miatt, kikezdve ezzel fontosnak tartott elveink morális alapját. Márpedig a Jobbik nézeteinek elutasítása olyan morális alapról történik, amelyet nem hagyhatunk kikezdeni. Ezen túlmenően, a politikust arra tartjuk, hogy az ilyen helyzetekben adekvát megoldást találjon, amely akkor is eredményes, ha nem teszi szükségessé legfontosabb elveink szegre akasztását.

A Fidesz nem véletlenül alkotta meg úgy a házszabályt, hogy az ellenzéki pártok a Jobbik nélkül még egy vizsgálóbizottság felállítását sem képesek kezdeményezni. Éppen azért tette, hogy a demokratikus ellenzék ellenzéki jogosítványainak gyakorlását azzal is nehezítse, hogy erkölcsi dilemma elé állítja őket minden esetben, remélve, hogy így is, úgy is az erodálódásukat segíti elő.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2013. november 28. 21:18
A magyarországi "baloldalnak" mióta van "erkölcsisége"? És vajh, melyik kultúrából eredeztethető? Mert a bolsevizmus se nem erkölcs, se nem kutúra. Ugye Galamus? Ugye Lánczos Vera?
MacElek
2013. november 28. 17:59
"Ha van olyan, hogy értelmes elvi politizálás, akkor ez az." Ez pont annak az ellenkezője. Ha a Jobbik azt írja alá, hogy Orbán Viktor kormányát le kell váltani, akkor azzal se értenének egyet? Ez pont hogy minden, csak nem elvi állásfoglalás. Ez puhapöcsűség.
mantelman
2013. november 28. 17:53
szerencsétlen liberálcionista
Jancsipapa
2013. november 28. 17:47
Az ország meg semmit sem számít . Az emberek. Az emberek. Tudod Vera, akiken élősködtök .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!