A radikálértelmiségről

2013. november 01. 10:17

Csodálkozhatnak persze az ideológia-történetben jártasak, hogy hát egy ilyen liberális ügy, mint az autonómia, mégis hogyan képes ekkora indulatot kiváltani a liberális értelmiségből?

2013. november 01. 10:17
Fairlane Pr. Ford
Tutiblog

„Az autonóm egyén igényét egy königsbergi filozófus fogalmazta meg, aki szerint a felvilágosodás kilábalás az önmagunk okozta kiskorúságból. Cserébe a kuplerájt le se szarta, pedig az minden bizonnyal izgalmasabb, mint egynémely fejtegetése. Érthette ezt az egyénre, ám a liberálisok általános követelése lett az autonómia, a nemzetközi balliberális kánon elsőszámú követelményei közé jegyezte fel. Az egész modern demokrácia elgondolása az „önrendelkezés” fogalmára épít. Akkor mire a háborgás? Ne legyünk bajnaigordonok, hogy pislogunk és nem értjük. Valójában ennek a vadliberális értelmiségnek nem az a kérdés, hogy ideológia-konform-e egy törekvés. Kurva élet, hogy nem kevesen közülük tapsikolnak a baszk szeparatizmus ügyének. A megoldás kulcsa az, hogy a székely autonómia magyar ügy. És minden, ami magyar, arra prüszkölnek, mint ördög a tömjénfüstre, a Szent Korona-tantól a makói hagymáig. Bármilyen felszabadításnak tudnak amúgy örülni, csak legyen jó messze innen, ne érintsen minket, vagy érkezzen külföldről, de akkor érintsen minket. A legutóbbi »felszabadulás«, aminek képesek voltak örülni, 1945 volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mustarharmas
2013. november 01. 21:33
Jó cikk nagyon..;-)) Azért tegyük hozzá, hogy a leírt fajtajelleg csak egy speciális lib. csoportra vonatkozik, és ez az ún. magyar liberális.
jumanji
2013. november 01. 19:51
Autonómia csak felsőbb rendű fajoknak jár!!
Necoure Yamakee
2013. november 01. 18:57
A liberalis ertelmisegnek nevezett szarmazasi alapon kontraszelektalt horda soha nem volt se magyar, sem ertelmiseg, es vegkepp nem liberalis. Csak a nevukben. Epp ahogy most ez a demokrata szavunkkal tortenik.
Geo
2013. november 01. 18:18
"És minden, ami magyar, arra prüszkölnek, mint ördög a tömjénfüstre, a Szent Korona-tantól a makói hagymáig." Ebből csak az következik, hogy nem magyarok. A Mandiner pedig vigyázhatna, hogy ilyen szövegeket ne idézzen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!