A tisztánlátás időszaka

2013. november 07. 09:57

Gavra Gábornak a szocialisták nem tippet vagy dossziét adtak, amit ő feldolgoztatott vagy lehetőségeihez képest ellenőriztetett.

2013. november 07. 09:57
Borókai Gábor
Heti Válasz

A szabadelvű sajtóelmélet szerint az újságírás legfontosabb feladata megakadályozni a kormányt határainak átlépésében. Ezért aztán azokra illik hiteles médiumként tekinteni, akik rossz fényt vetnek a kabinet tevékenységére, magyarul, ekézik vagy pokolra kívánják azt.

A videós eset most árnyalni látszik ezt a képet. Ez a történet arról is szól, hogy a tájékoztatás hitelességét nem ajánlatos pusztán a hírt adó médium és a kormány közötti távolsággal mérni. Kívánatosabb vizsgálni az információ viszonyát a valósághoz.

A bajai botrány révén a maga pőreségében mutatja meg magát a sajtó függetlenségének magyar változata. Eszerint a független média arról ismerszik meg, hogy főszerkesztője titokban érkezik a pártszékházba; a kézhez vett lejárató dokumentumot újságíróval nem is ellenőrizteti, csak jól beharangozottan megjelenteti. A munkából megspórolt időt pedig arra használja, hogy a tőle különböző konkurenciáját minősítgeti, pártkatonázza. Amíg le nem bukik.

Ahogy ezúttal is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. december 23. 17:04
Hónapokig dolgoztak Smitt Pali kisdoktorián ezt pedig minden kontroll nélkül megjelentették.Igy dolgozik a független sató 2013 Magyarországában.
balbako_
2013. december 02. 16:32
Viszont Borókai nem veri ám a taknyát, hogy független! Mert ezek a szar pártkukacok mind "függetlenek" legalábbis a tényektől, és szabadok, végtelenül szabadok, ha a baloldali pártelnökök megengedik, még pisilni is kimehetnek. Ami meg a hazugságokat illeti, a baloldal ebben verhetetlen.
balbako_
2013. december 02. 16:32
Ebben a sztoriban az a szomorú, hogy a magát büszkén függetlennek hazudó - Orosz Jozefina már igazolta állításomat a Nagy Vízen túlról - baloldali média ott kuncsorog, kilincsel a pártirodákon és kritikátlanul aláhegedül minden baromságukra. Nesze neked függetlenség. És ezek lakájozzák a jobboldalt.
Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy
2013. november 23. 23:54
Ha Gavra pártkatona, attól Borókai még ugyanaz marad.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!