Nem Watergate

2013. november 05. 12:28

Talán senki sem veti fel büntetőjogi felelősségemet, ha kételkedni merek az MSZP legfelső vezetését a bajai videó kapcsán ért vádakban.

2013. november 05. 12:28
Beck Tamás
Népszava

Csupán a formális logika alapján gondoljuk végig a dolgot. A szocialisták sporttagozatának egy prominense azt a feladatot kapja a pártvezetéstől, hogy csőbe húzva a DK egy aktivistáját, úgynevezett »oktatófilmet« rendeljen, amelyet látszólag a borsodi romák okulására vetítenek majd le. A film szereplői megrendezett szituációban vesznek részt: a Fidesz választási csalását imitálják Baján.

Az elkészült kép-, illetve hanganyagot eljuttatják az MSZP székházába. A szocialista vezetők - akik a gyanú szerint tisztában vannak a jelenet megrendezett voltával -, átadják a felvételt a rendőrségnek, abban a biztos tudatban, hogy a hatóságok ki fogják deríteni annak hamis voltát, így az akció biztosan visszaüt rájuk. Bár az MSZP politikusai a tömegek manipulálását illetően tizedannyi gyakorlattal sem rendelkeznek, mint Orbán pártjának korifeusai, a politikai öngyilkosság eme minősített esetét mégsem feltételezném róluk.

Figyelemelterelésre viszont tökéletesen alkalmas a hamis felvétel. Immáron senki nem beszél a Teket Melindát autóval követő és filmező »diákmunkásokról«. Az ATV által megszólaltatott, szegény sorsú asszony is feledésbe merült, aki saját bevallása szerint tűzifát kapott ajándékba szavazatáért cserébe. Arról a fideszes törvényszegésről nem is beszélve, ami miatt tulajdonképpen meg kellett ismételni a bajai önkormányzati választást.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
khomeini
2013. november 05. 19:45
Formális logikából is megbuktál, Beck mester.
tetigi
2013. november 05. 19:03
Jól van, Beck Tamás, bedobtad a napi hízelgést. Várd meg a gazdidat, hátha megsimogatja a buksi fejedet, aztán mehetsz a vackodra, ahol továbbra is lógathatod a nagy rózsaszín nyelvedet!
vigyor
2013. november 05. 17:34
Ha a formális logikának birtokában volna a szerző, akkor nem ír le ekkora sületlenséget. A formális logika szerint ugyanis egyrészt senki nem akarta a DK-s szálat bolygatni, szerintem senki nem is tudott erről a botrány kirobbanása előtt. Másrészt senki nem állította, hogy a vezetőség utasítására történt a megrendelés. Harmadrészt, ez az, ami tökéletesen mutatja a szocik háza tájának totális csődjét, hogy egy ilyen akciót egy kampányban csak úgy megrendel egy lelkes tag. Majd bejut a székházba az anyag, ott másolat készül belőle, ami egyrészt a jogi osztályra, másrészt a kommunikációs igazgatóhoz, és a vezetőség leghamarabb akkor értesül a meglétéről, amikor a feljelentést alá kell írni/engedélyezni. Ami ezután történt, az meg a szimpla dilettantizmus:-))) Az elnök tagad, szóvivőt elfelejtették értesíteni, de legalább boldog és boldogtalan nyilatkozik:-))))))) Tehát a vezetőségnek nem azért kell lemondania, mert megrendelte a videót (amit egyébként tudomásom szerint senki nem is állított) hanem azért, mert tökéletesen alkalmatlan a posztjára:-))))))
kuwiq
2013. november 05. 17:29
Ha valóban azért adták át a rendőrségnek, hogy kiderüljön, ki csinálta, akkor miért égette be magát vele a házmester meg a török, orbán fejét követelve? Egyre szánalmasabb hazugságspirálokba menekülnek, mint amikor a bőszme ősződi megnyilatkozását próbálták kimagyarázni. Minden hazugság egy újabbat szül, és még nagyobb marhaságok sülnek ki belőlük! És nem bírják abbahagyni, vagy azt mondani, bocs, tévedtünk!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!