Forrongó közhangulat

2013. október 26. 16:25

Mindent megtesznek, hogy Magyarország kilépjen a demokráciából, és belépjen egy autokratikus hatalmi rendbe.

2013. október 26. 16:25
Vitányi Iván
168 Óra

– A 2010 utáni orbáni hatalomkoncentrációt és államosítást azzal indokolták, hogy a bajok szétfeszítik az országot, tehát jobb, ha egy erős kéz oldja meg azt, amit az előző kormányok nem tudtak. Ma már látható, hogy ezzel csak kivették a problémákat a leépített demokratikus intézmények és az autonóm szereplők kezéből, de úrrá lenni rajtuk nem képesek.

– És haladnak tovább gátlástalanul, halmozódik a bűn és a kosz. Mindent megtesznek, hogy Magyarország kilépjen a demokráciából, és belépjen egy autokratikus hatalmi rendbe, egy felvilágosulatlan abszolutizmusba. Másrészt, bár a társadalom gyarapodásáért nem tesznek semmit, kegyes és álságos szövegekkel azt állítják, hogy a jólét emelkedik. Orbán úgy véli: mivel a hatalom minden, az erős vagy annak tűnő hatalom mindennél meggyőzőbb érv amellett, hogy a népnek miért kell elfogadnia a fennálló viszonyokat. Ha pedig az emberek nem hisznek eléggé az erőben, akkor meg kell szórni őket némi ajándékkal.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2013. október 27. 12:50
Ezek a baromságok, amelyeken minden halálközeli őskommunista lovagol! UNALMAS!
Messire
2013. október 27. 12:14
Ez már megint összetéveszi a saját bűnszövetkezetét a "közzel".
kuwiq
2013. október 27. 09:06
bakker öregharcos, 2014-ben választás lesz szabadon szavazhatsz a zorbán ellen meg még pár milliónyian mások is na??? vagy az fáj, hogy a többieknek is pont annyit ér a szavazata, mint a tiéd?
feketemacska
2013. október 27. 09:05
Még mindig vannak csekély emlékezetű bocsok,akik elfelejtik,ki taszajtotta az országot Orbán kezére. Ja,ha ők akkor nem azzal vannak elfoglalva,hogy mindenáron az Unió Húsosfazeka mellé kell kerülniük,majd mikor ezt "létrehozták",valahogy kifelejtették a népet. Kizárólag a szónoklatok szintjén tartottak kapcsolatot az állampolgárokkal. Most arra szeretnék rábírni a választókat,hogy oldják meg a Nagy X technikai problémát,s ők majd meghálálják. Sivalkodásuk messze Európába elhallatszik. Lehet,hogy a hivatásos rettegés már nem hoz annyit a konyhára?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!