Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A populizmus határai

2013. október 01. 15:06

Bajnai szempontjából tovább fokozza a kedvezőtlen hatást, hogy a korábban építgetett szakértői imázzsal teljesen ellentétes üzenete volt a tüntetésnek.

2013. október 01. 15:06
Nótin Szabolcs
Nézőpontok
„A résztvevők könnyelműen megfeledkeztek a kommunikáció egy lényegi mozzanatáról. Hiába egyszerűsítik le az üzenetet – még ha az várakozásaik szerint sikeres is lenne, ha közvetlenül jutna el a választókhoz – amennyiben a közbeszéd, a véleményvezérek teljesen új értelmezési keretbe helyezik azt. Elég csak néhány jobboldalisággal nehezen vádolható elítélő véleményt említeni: mindTóbiás József, Mesterházy Attila (MSZP), Fodor Gábor (Liberálisok) és a 444.hu is elítélte a történteket.

Bajnai szempontjából tovább fokozza a kedvezőtlen hatást, hogy a korábban építgetett szakértői imázzsal teljesen ellentétes üzenete volt a tüntetésnek. Könnyen értelmezhető úgy, hogy beállt a politikai bulvár és populizmus – lássuk be, hozzá nem illő – szerepkörébe. Közel sem lett volna ekkora felhajtás az esemény körül például akkor, ha Szanyi Tibor adta volna hozzá a nevét.

A tanulság egyértelmű, melyből minden politikai formációnak érdemes tanulnia: a populizmus, a társadalom és a közérzület lenézése nem vezethet eredményre.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flyb
2013. október 01. 20:37
Remek volt a Szolidaritás, Bajnai Gordon miniszterelnök úrról már nem is beszélve. Felrázta az embereket és intő jelt adott a Fidesznek,nem alaptalanul. A magyar emberek vették a lapot, tudni fogják 2014-ben mi a teendő, ha a Fidesz csalni fog (és fog!). Bajnai úrnak pedig köszönjük!!! Jó volt!
bsandor
2013. október 01. 18:32
hát,ha Tibor csinálja röhögünk egy nagyot és koccintunk egyet
jumanji
2013. október 01. 17:56
B,G. ezzel a performanszal, saját bokáját xarta le.Ennek is nagyon kell az a bizonyos szék!! Vajon mennyit dobtak be az Amerikai nagybácsik nagynénik??? Őkelme a nagy szagember!!!
BőröndÖdön
2013. október 01. 17:14
A populizmus határait én az állampártnál nem találom...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!