Egy menetelés tanulságai

2013. október 29. 07:31

Jó volt megtapasztalni, hogy az ügy mellé állt az összes romániai magyar párt és szinte a teljes magyar politikai szféra. A szabályt erősítő kivétel – már megint – Gyurcsány Ferenc és csapata volt.

2013. október 29. 07:31
Lukács Csaba
MNO

„Jó volt megtapasztalni, hogy az ügy mellé állt az összes romániai magyar párt és szinte a teljes magyar politikai szféra. A szabályt erősítő kivétel – már megint – Gyurcsány Ferenc és csapata volt, hiszen a Demokratikus Koalíció alelnöke szerint a székely menet nem szolgálja az autonómia ügyét. Közleményükben azt írták, a székelyföldi autonómia a romániai magyar közösségek és a többségi társadalom ügye, amelyet a romániai politikai erőknek és szervezeteknek közösen kell megoldaniuk, és ebbe a folyamatba nem szabad magyarországi, gyakran szélsőséges nézeteket hangoztató szervezeteknek beleavatkozniuk. Gyurcsány egyébként legalább következetes, tőle nem is várunk mást a gyászos emlékű népszavazás óta, de azért az eléggé bicskanyitogató, hogy pártja még a székelyeknél is jobban tudja, mi tesz jót az autonómia ügyének, és mi nem.

Érdekes viszont az Együtt–PM mögött álló szellemi holdudvar ideges reakciója, amiért Bajnai Gordonék kiálltak a nagy menetelés mellett. Kálmán C. György irodalomtörténész a legnagyobb közösségi oldalon kultúremberhez méltó választékossággal kommentálta a hírt, hogy Bajnaiék is támogatják a székelyeket:

»Kiafaszt akarnak ezek nyalogatni? Na, viszlát, Együtt–PM, elment a maradék eszetek.« A Medgyessy-kormány volt külügyminisztériumi tisztségviselője, Ara-Kovács Attila (aki mellesleg kolozsvári származású) is gyorsan elhatárolódott a szövetségtől. Szerinte ők »úgy teszik magukévá a Fidesz nacionalizmusát, amiként a Fidesz a Jobbik rasszizmusát«, ezért forog a gyomra, és szégyelli, hogy a múltban volt valamilyen szinten köze hozzájuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 296 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
morog
2013. október 29. 18:22
Ezt írtad: "A hazai magyaroknak joguk van hozzá, hogy olyan buta állatok legyenek mint a féreg" Most megpróbálod tisztára mosni magad?
BőröndÖdön
2013. október 29. 15:14
A románok jóindulata nélkül lehet ám a végtelenségig menetelni...
kamasuka
2013. október 29. 12:30
Nem úgy volt, hogy bohócék is mellé álltak a végén?
red label
2013. október 29. 09:43
Undoritó a magyar balib, és a román balib hozzáállása, egy tőröl fakadnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!