Orbán Viktor Telegraph-interjújáról

2013. október 12. 17:05

A brit Telegraph lerövidítette és ezáltal félreérthetővé tette, egyes magyar sajtóorgánumok viszont meghamisítják a lap Orbán Viktor-interjújának bizonyos részleteit.

2013. október 12. 17:05
Havasi Bertalan
MTI OS

A brit Telegraph csak lerövidítette és ezáltal félreérthetővé tette, egyes magyarországi sajtóorgánumok viszont egyenesen meghamisítják a lap által készített Orbán Viktor-interjú bizonyos részleteit. Nekünk viszont rendelkezésünkre áll az interjú teljes hangfelvétele. Ebből világosan kiderül: csak a brit riporter „putyinozik”, a magyar miniszterelnök válaszában általános jelleggel arról beszél: ha gazdasági értelemben a jövőben sikeres tud lenni Magyarország, sokkal korlátozottabb a veszélye és kisebb a kockázata annak, hogy valaki a nyitott világ felé fordulás helyett „nemzeti erős emberként nem tisztelné a szabadságot” (idézet a riporteri kérdésből!).

Havasi Bertalan
a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. október 13. 15:09
Nincs min csodálkozni.A választásokig ez már így fog menni.Minden rólunk megjelenő hírt ellenőrizni és helyesbítést kérni.
vidorka
2013. október 13. 11:35
A grúz újságírónak mintha elfelejtett volna válaszolni.
incze
2013. október 12. 23:45
"He has been accused, often by European Union officials, of too much nationalism, of suppressing media freedom, politicising the judiciary and the central bank, and even of stirring up ethnic tensions. Has the great liberal freedom-fighter narrowed? Is there a risk that he could become an authoritarian strongman, the Vladimir Putin of his country? "The risk is there," Mr Orban rather surprisingly admits, though it is much smaller if Hungary is economically successful. He thinks that circumstances have changed." http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/10373959/Viktor-Orban-interview-Patriotism-is-a-good-thing.html Akár tetszik, akár nem, a kérdés specifikusan Orbánra vonatkozott, ahogy a válasz is - vagy nem értette pontosan a kérdést (ami meglehet). A válasza EZÉRT MEGLEPŐ (egy általános fejtegetéstől, hogy a gazdasági pangásban nő az autoriter fordulat esélye, aligha esne le a Telegraph szerkesztőjének álla).
táltos
2013. október 12. 22:36
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/hungary/10373959/Viktor-Orban-interview-Patriotism-is-a-good-thing.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!