Összefogás?

2013. október 24. 08:38

Hát elég érdekesre sikerült ez a mai összellenzéki tüntetés.

2013. október 24. 08:38
Fedor
Fedor

„Hát elég érdekesre sikerült ez a mai összellenzéki tüntetés.

Az előzetes hírek szerint nem egyeztetettek előre szónokok a mondanivalójukról, így bizony a rendezvény jó magyarosra sikeredett: majdhogynem többet szurkálták egymást, mint a közös ellenfelet.


Na persze azért Orbán is kapott jócskán.

Paranoiás DK-s szomszédom idegesen kérdezgetett, hogy miért fotózok, rögtön FIDESZ-ügynököt sejtve bennem, pártelnöke meg, aki személyi ambícióival pont az egyik gátja az összefogásnak, megvádolta a már megegyezésre jutott két párt vezetőit, hogy személyi ambícióik gátja lett az összefogásnak. A kis pártok mind közös listát, és közös miniszterelnök-jelöltet követeltek, és a tömeg (legalábbis a hangosabbik része) ezúttal velük volt: a rendezvény végén szót kapó Mesterházynak nem csak az előtte beszélők leginkább neki szóló kritikáját végighallgatnia, hanem azt a skandálást is, ami összefogást követelt végig, amíg nála volt a mikrofon.

Azért ez egy elég komoly jelzés az MSZP részére, főleg ha hozzávesszük az a hasonló tendenciát jelző közvélemény-kutatások eredményeit is: bizony, a kormányváltást akarók nagy része nem elégedett a mostani állapottal, biztosra akarnak menni jövő tavasszal, és ehhez a biztosítékot az egy-egy ellen taktikában látják.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. október 24. 11:18
Amikor nagy nehezen mégis csak vállalták Gyurcsányit is a szervezők, rögvest a skorpió és a béka meséje jutott eszembe. Mesterháziék nyilván nem ismerték. Abban a mesébe a béka is és a skorpió is elpusztul, miután a béka negy nehezen vállalja, hogy átviszi a skorpiót a folyó túloldalára. Haláltusájában a béka megkérdezi a skorpiót: Miért martál meg? Így mindketten elpusztulunk. - Nem tehettem mást, skorpió vagyok, ilyen a természetem.
Netuddgi
2013. október 24. 09:49
Tessék! Be sem fejezem, már itt a Fletói válasz. http://mandiner.hu/cikk/20131024_gyurcsany_ferenc_kedves_attila Ferenc, Ferenc! Ha a hatalomgyakorláshoz is akkora érzéked lenne mint a kavaráshoz és a szarkeveréshez, akkor Magyarország ma nem itt tartana.
Kvasztics Fedor
2013. október 24. 09:39
Mesterházy valami megújulás félét hirdetve háttérbe tette Szekerest, Kovácsot, Baját, Lamperthet, a régi, nehezen vállalható MSZMP-s öregeket. Ha viszont összeáll a nagy bukás okozóival, Gyurcsánnyal, Kunczéval, Fodorral, a politikai kalandor Bokrossal, akkor mit lehetne részéről megújulásnak nevezni? Ha visszatér a 2010 előtti nevekhez, akkor mit lépett előre 2010-hez képest? Már a Bajnaival való szövetség is megkérdőjelezi ezt a megújulást, hiszen Gyurcsány ilyen, olyan minisztere, politikájának tevékeny részese, majd kényszerűen, jobb híján választott utóda milyen újdonságot jelenthet? Ráadásul Bajnai hozza magával a Gyurcsány-Bajnai grup ellenében is alakult LMP köpönyeget váltó szökevényeit is. Ezek a politikai hajótöröttek lehetnének a "megújult" MSZP szövetségesei? Ha igen akkor velük együtt fog elsüllyedni.
Fedor
2013. október 24. 09:23
Kedves Mandineresek! A blog neve Kötöttségek nélkül..., nem Fedor. Az én vagyok. Ettől függetlenül persze kösz az idézetet! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!