Próbakő

2013. október 21. 20:39

Az ellenzéki pártoknak hiábavaló volt elzarándokolni Erdélybe és bocsánatot kérni 2004. december 5-ért.

2013. október 21. 20:39
Balog Levente
Krónika

„Az előre látható eredmények mellett aggasztó adatok is kiderülnek abból a felmérésből, amelyben azt vizsgálták, hogyan szavaznának a frissen honosult erdélyi és partiumi polgárok a jövő évi magyarországi parlamenti választásokon.

A választási preferenciák nem meglepőek: mintegy 80 ezer új állampolgár venne részt a szavazáson, ami egy országgyűlési mandátumot jelent. Mivel pedig a Fidesz a leadott voksok 86 százalékát kapná meg, ez az egy mandátum a kormánypártnak jutna. Ez minden bizonnyal annak tudható be, hogy a Fideszre eddigi retorikája, illetve kormányon megtett lépései – a kedvezménytörvény, majd a könnyített honosítás bevezetése – nyomán úgy tekint a határon túli magyarok elsöprő többsége, mint arra az anyaországi pártra, amely a leginkább elkötelezettebb az elszakított nemzetrészekről való gondoskodás iránt.

Az ellenzéki pártok viszont azt a konzekvenciát vonhatják le, hogy egyelőre hiábavaló volt elzarándokolni Erdélybe és bocsánatot kérni 2004. december 5-ért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nimród
2013. október 22. 08:45
Nehéz a hányingert visszafojtani, a balliberális hozzászólásokat olvasásakor. A sarokba szorult görény primitív gyűlölete szaglik belőlük.
Maddox
2013. október 22. 06:56
"nem viseli a döntésének a felelősségét" Majd 100 éve mást se csinálnak, csak viselik a fantasztikusabbnál fantasztikusabb döntések felelősségét, úgy, ahogy a te markába röhögő fajtád soha nem fogja.
Magyarok Pásztora
2013. október 22. 03:13
A komcsikból sosem lesz tisztességes ember míg világ a világ.
parafin
2013. október 22. 02:06
Az erdélyi levélszavazókat milliók fogják utálni Magyarországon. 2004 kutyafüle lesz. Az erdélyi vezetők felelőssége, hogy lebeszéljék az erdélyi román állampolgárokat amagyarországi választás manipulálásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!