Orbán Londonban

2013. október 10. 12:33

A két miniszterelnök mostani tárgyalásainál protokollárisabbat és üresebbet el sem lehet képzelni.

2013. október 10. 12:33
Ara-Kovács Attila
Diplomáciai Jegyzet

„A látogatásnak egyetlen fontos momentuma volt, az, amikor Orbán a Chatham House-i előadásában arra intette hallgatóságát, hogy az intézményi központú európai politizálás helyett a személyi központúnak kell elsőbbséget, illetve dominanciát kapnia. Azaz ahelyett, hogy menedzselne egy államot a hatalmat megszerző politikus, eljött az ideje, hogy vezesse azt. Ennél világosabban a miniszterelnök soha nem fejtette ki, hogy tervei között prioritást kapott egy autokratikus rendszer kiépítése. Abban igaza van, hogy nem egyedül ő tartja a vezérközpontú vezetési gyakorlatot többre a demokráciánál, elvégre hasonló célokat követ Putyin orosz, Lukasenka belorusz, Nurszultan Nazarbajev kazah, vagy éppenséggel Ilham Alijev azeri elnök. Mind-mind Orbán közeli elvbarátja. Ám abban téved, hogy – az említetteken kívül – e gyakorlatot túl sokan tartanák kívánatosnak Európában. Még Londonban sem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brigadéros
2013. október 10. 20:35
Hát ez meg ki a f@szom, ez is valami megélhetési rettegő?
Necoure Yamakee
2013. október 10. 19:57
Miert minden balliberalis demokratanak csufolt debil ilyen degeneralt? Hat egy sincs koztuk, akinek legalabb az elemi negy osztaly ki van pipalva?
balbako_
2013. október 10. 18:01
Ez a pasas mivel érdemli ki, hogy hülyeségeit szemlézzék? Eddig ugyanis egyetlen épkézláb gondolatot nem sikerült leírnia.
OberEnnsinnen
2013. október 10. 17:42
Várni lehetett, mikor szólal meg egy okádék. Nem tudom eldönteni, ezek tudatosan okádnak, vagy addig-addig görcsölik magukat, míg elő nem jön végül belőlük a takony?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!