Mit is akart a Haza és Haladás?

2013. október 29. 17:32

Semmi sem árt többet a székelyföldi autonómiának, mint a románok sértegetése, illetve a magyar nemzeti célok kompromittálása.

2013. október 29. 17:32
Ara-Kovács Attila
Diplomáciai Jegyzet

3. Erős és jól működő régió esetén az autonómiakövetelés kiürül, az európai régió kulturális és oktatási autonómiával jár együtt, ami fontos, de nem teljes egy etnikai közösség számára. Ha Brassó megyét is a régió részévé teszik, akkor a gazdasági önrendelkezésnek nyitnak távlatokat. Furcsa, hogy az RMDSZ ezzel nem hozakodott elő, de jellemző. Miként az is, hogy az Együtt–PM valószínűleg még csak nem is érti ennek a lényegét.

4. A tüntetést egy olyan erdélyi szervezet hirdette meg, melynek magyarországi kötődései és RMDSZ-ellenessége jól ismert. Ideológiájában egyszerre van jelen a Fidesz nacionalizmusa és a Jobbik rasszizmusa – elég ehhez megnézni a honlapjukat. E kapcsolat magyarázatot ad arra, miért is épp most kellett a tüntetést megszervezni, minthogy egyébként a régiófelosztás azt nem indokolja; leghamarabb jövő év végén lesz döntés e kérdésben, de az is lehet, hogy később. Ráadásul az RMDSZ bejelentette, hogy helyi népszavazások is változtathatnak a régiófelosztások végső formáján. Az időzítést nem az erdélyi politikai helyzet, hanem a közelgő magyarországi választások indokolják. Szükség van a mozgósításra, minden emberre. Az Együtt–PM nem az erdélyi jogvédelemben, hanem ebben vállalt aktív szerepet a Fidesz és a Jobbik oldalán.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mystes
2013. október 30. 09:52
Ha Ara-Kovács szerint ennyire minden rendben van Erdélyben, akkor minek települt át ő Magyarországra?
bsandor
2013. október 30. 08:05
nahh,végigolvastam,köszönöm a szolidaritást,nem szeretek ikszelni de egysegelem kiirta magát a nemzetből
Moses Hess
2013. október 29. 21:54
Ez a fasz az izraeli-arab kapcsolatokban is így gondolkodik! Hogy utálom ezeket az alakoskodó magyarországi diaszpóra kriptozsidókat!
kuwiq
2013. október 29. 21:47
Mégiscsak kellenének azok a fránya határon kívüli szavazatok. De a románok azért csak ne szavazzanak már nálunk. Igaz-e, román-kovács-attila?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!