Független félőrültek

2013. szeptember 15. 09:14

Remélem, a választások után kevesebb félőrült fog futkosni a parlamentben, mondta a Radičová-kormány bukása után Robert Fico.

2013. szeptember 15. 09:14
Veres István
Új Szó

„A félőrültek jelenlegi arányáról a parlament internetes oldalán ugyan nincs kimutatás, de nem is ez a lényeg, hanem amit Alojz Hlina újabban csinál. Hlina, mint tudjuk, külön kategóriát képez a politikusok között, és nem lehet nem észrevenni, hogy tevékenységében van valami romantikus. Igor Matovič talán maga sem gondolta, mit tesz, amikor Hlinát az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek pártlistájára engedte. Hlina ugyanis ezerszer hatásosabban játssza Matovič szerepét: mindenről mond véleményt (akkor is, ha nincs neki), mindenkibe képes belekötni, és mindent megtesz azért, hogy bekerüljön a hírekbe. Az egyszerűek között kétségkívül ő a legfüggetlenebb személyiség.

A múlt héten viszont Hlina olyat csinált, amit eddig még senki: hallgatásával blokkolta az ülést, ugyanis több mint két órát töltött szótlanul a szószéken. Aztán a héten fogta magát, és beült abba a székbe, amely a parlamentben a kormányfőnek van fenntartva. Majd csütörtökön megint hallgatott egy órát a pulpituson – akadályozva az ülés menetét. Ez egyrészt gyerekes viselkedésre vall, másrészt pedig rámutat arra a tényre, hogy a jelenlegi szlovák parlament munkája egy színházi előadással egyenlő. Nemcsak azért, mert a padsorokat ókori görög mintára helyezték el a teremben, hanem mert a kormánypárt erőteljes parlamenti többsége feleslegessé tesz minden vitát. (Még szerencse, hogy ezzel nem vagyunk egyedül Közép-Európában.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2013. szeptember 15. 12:18
1. Bekerülhet a parlamentbe (politikába) normális ember? 2. A demokráciát - ugyebár - azért hozták létre, hogy a győztes döntésképes legyen, nem azért, hogy az ellenzékkel végtelen meddő vitákat folytasson. Tegyük fel: a parlamenti többséggel rendelkező párt (koalíció) megbeszéli a döntést az ellenzékkel és az egyetért. Később megmutatkozik, hogy a döntés rossz volt. Mit tesz az ellenzék? Bizony erőteljesen kritizálja a többséget, mert a helyes döntésekért a többség felel.
Antigoné
2013. szeptember 15. 10:17
A Féleszűnek van egy ikertestvére, aki valaminő véletlen folytán átkerült a határon? (Habár azt nehezen tudom róla elképzelni, hogy órákig szótlanul ülne a médiafényben)
Wendriner
2013. szeptember 15. 09:33
Alojz Hlina is tagja a PM-nek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!