Gyurcsány Ferenc zsidó főpap lett

2013. szeptember 04. 10:55

Gyurcsány az Örökkévalóval kampányol és megfújta a kosszarvból faragott kürtöt. Mi lesz, ha az Atyaúristen kőtáblákat adományoz a DK-nak a Rózsadomb csúcsán?

2013. szeptember 04. 10:55
Szily László
Szily László
Cink

„A Pártalapító Gyurcsánynál egy szórakoztatóbb van, a gubóból pár hete kipattant Kampánygyurcsány. Alámerülés a hipszterek közé, fotózkodás piáló szépségkirálynővel, bármi jöhet. Hát most Jehova került sorra. Ferencnek minden ilyen rettentő jól áll, de a biblikus beszéd és az álrabbi-stílus minden eddiginél jobban. Gyurcsány szerint a magyarságnak sosem volt ekkora szüksége rá, hogy a zsidók Istene újjáteremtse a világunkat. Mivel az MTK majdnem kieső helyen áll, hajlok arra, hogy életemben először higgyek Gyurcsánynak.

Ferenc felvétele a zsidó papi rendbe egyébként teljesen átrajzolhatja a választási aritmetikát. Hány helyet adna át Mesterházy Attila az MSZP-keretből a farizeusoknak? Érdemes-e bevonni a makkabeusokat a választási együttműködésbe? Szadduceusok vagy fodorgáboristák? Hány MSZDP-s öregasszony ér egy kohanitát? Ezernyi új kérdés merült fel, szakértőink még vizsgálják a lehetőségeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2013. szeptember 04. 16:18
A rendszeres bérmálkozás után mi jön? Rendszeres körülmetélkedés?
vidorka
2013. szeptember 04. 15:14
No akkor előkerül egy fotó is amint Szily tűzet kap Simicskától? Annyira jól fizet a "Budiczer-díj" hogy Szily is pályázik rá? ....csak az a szarszag ami körbe lengi ....de Szily elviseli. Miért .... mert! Zséééé-ért.
kjkj945
2013. szeptember 04. 14:48
http://mek.oszk.hu/04000/04093/html/szocikk/11537.htm CÍMSZÓ: Főpap SZÓCIKK: Főpap, héb. Kóhen gádól, az Egyptomból való kivonulástól kezdve a zsidó állam megszűntéig, sőt a Bar-Kochba-fóle felkelés leveréséig a legmagasabb egyházi méltóság. Jogköre nem csupán a szigorúan vett egyházra terjedt ki, melynek legfőbb dignitáriusa volt, hanem a törvénykezésre és politikára is. A F.-ot a Biblia másképp «Kóhen ha-Mosiach»-nak, «felkent pap»-nak (Levit. 4. 3) és «Kóhen ha-ros»-nak, főpapnak (Krón. II. 19. 11 és 24. 6) is nevezi. F. csak a kohanita törzsből való lehetett és ilyen is akkor csupán, ha a huszonnégy legelőkelőbb kohanita családból, az ú. n. Áronidáktól származott, mint azt Josephus is tanúsítja. ezt túl cinkelted!
OberEnnsinnen
2013. szeptember 04. 14:31
Azt mondják az okosok: egy politikusnak akkor van vége, amikor már képtelen meglepetést okozni. ...Talán, ha "véletlenül" előkerülne "A Balaton-felvidék szőlészete és borászata" c. Fletó Fletovics-alkotás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!