Korrekció

2013. szeptember 10. 07:57

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár komoly eredményt könyvelhetett el Brüsszelben, gyakorlatilag 10:0-ról sikerült egyenlítenie.

2013. szeptember 10. 07:57
Szabó Anna
MNO

„Tegnaptól ismét folyósítja az unió a hazánknak járó felzárkózási pénzeket. Feloldották a hónapok óta tartó zárolást, és tíz fejlesztési program haladhat tovább a maga útján. Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár komoly eredményt könyvelhetett el Brüsszelben, gyakorlatilag 10:0-ról sikerült egyenlítenie.

A tét közel négyezermilliárd forint volt, ennyi pénzt blokkolt az Európai Bizottság mindössze egyetlen regisztrációs lap kitöltési kötelezettségére hivatkozva. Ami 2006 óta nem szúrta a bizottság szemét – vagyis az, hogy a magyar mérnöki kamaránál be kell jelentkezniük a külföldi mérnököknek –, most hirtelen leküzdhetetlen bürokratikus akadállyá vált. (...)

Nem múlhat egy ország költségvetése, magánberuházások sora és az állami infrastrukturális fejlesztések 90 százaléka azon, hogy milyen lábbal kelt fel aznap az unió egy, a köznép által soha sehol meg nem választott biztosa. Úgy, ahogy nálunk senki nem voksolt annak idején Andor László neomarxista bankárra (!), úgy Johannes Hahnt sem küldte néhány párttársán kívül a kutya sem Brüsszelbe, hogy onnan igazgathassa 28 tagállam regionális felzárkózását. Ez a mély bizalmi válság vezethetett olyan torz döntésekhez, mint a magyar felzárkózási terv befagyasztása, vagy a Malév csődjéhez jelentősen hozzájáruló uniós bírság kiszabása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. szeptember 10. 10:26
"Nem múlhat egy ország költségvetése, magánberuházások sora és az állami infrastrukturális fejlesztések 90 százaléka azon, hogy milyen lábbal kelt fel aznap az unió egy, a köznép által soha sehol meg nem választott biztosa." Tényleg Annácska? Akkor mit szólnál ha a Költségvetési Tanács köznép által soha sehol meg nem választott tagjai kaszálnák el az ország költségvetését mert ezt lehetővé tették a kenyéradóid? Az nyilván teljesen más lenne ugye...
magnamater
2013. szeptember 10. 10:09
A baloldali ellenzék annak örült volna, ha Brüsszel nem fizet - a rámenős Lázár mégis elért valamit, lám, a vén uzsorásnak is hogy nekiment!
IgazságosIzomViktor.
2013. szeptember 10. 09:22
Siker siker hátán!!Nem lehet könnyű Brüsszelnek sem egy ilyen sikeres országot kezelni,mint Magyarország.Meg aztán rettentően irigykednek is ránk a fejlett Nyugat-Európai országok.
Fici7
2013. szeptember 10. 08:52
Pár héttel ezelőtt arról ment a fáma hogy a 15 programból 13-at felfüggesztettek. Egy program az NFÜ kiadásait fedezte, egy meg teljesen fel lett használva. Most Lázár megállapodott arról hogy 10 program újra mehet, de mi van a 3-mal és azok melyikek. Mert így azért nem csak az 5 százalék a büntetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!